Източник Фокус, снимка БулфотоИнтензитетът на разпространение на африканска чума по

...
Източник Фокус, снимка БулфотоИнтензитетът на разпространение на африканска чума по
Коментари Харесай

Министър Танева с горещи новини за африканската чума по свинете

Източник " Фокус ", фотография Булфото

Интензитетът на разпространяване на африканска чума по свинете в страната е намалял фрапантно и спешната обстановка е овладяна. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, представена от " Фокус " .

Тя изясни, че в последните 22 дни няма нито едно записано огнище на заболяване, като от 1 август до този миг са регистрирани единствено 4 от всички 35 огнища, регистрирани до този миг от началото на лятото в България.

„ Статистиката е безапелационна - интензитетът е фрапантно намалял. В последните 40 дни от тези 5 случая единствено един е в промишлен обект, въпреки и със доста по-малко брой прасета, в сравнение с при започване на рецесията. Можем да заключим, че интензитетът е фрапантно намалял и спешната обстановка е овладяна. Това не значи обаче, че всичко стопира дотук “, съобщи министър Танева.

Тя посочи, че сложното за всички, наранени от болестта, занапред следва. След като вирусът към този момент е регистриран на територията на страната, напъните би трябвало да бъдат продължени и в посока метод на развъждане на домашните прасета, с цел да може провалите да бъдат минимализирани.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР