Източник е свидетелствал пред агенцията, че чул звук от взривове,

...
Източник е свидетелствал пред агенцията, че чул звук от взривове,
Коментари Харесай

Украинската ПВО отблъсква руска въздушна атака в покрайнините на Киев

Източник е свидетелствал пред организацията, че чул тон от гърмежи, предава Българска телеграфна агенция.

 

В цяла Украйна в 5,00 тази сутрин  бе оповестена въздушна паника. 

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски уважи паметта на тримата украински военни летци, които починаха при конфликт в небето над Житомирска област, в Деня на украинската авиация, съобщи ДПА.

Трагедията е от петък, само че бе оповестена от украинските медии през вчерашния ден. Трима украински военни летци изгубиха живота си при конфликт сред два образователни самолета Л-39.

 

" Моите съболезнования за роднините и околните, за всички, които познаваха тези млади мъже ", съобщи Зеленски в обичайното си видеообръщение към нацията.

 

Сред жертвите е известният водач на изтребител Андрий Плишчиков. По думите на Зеленски той е имал значителен принос за украинската въздушна защита при отблъскването на съветските офанзиви.

 

Президентът на Украйна разгласи, че ще има обширно следствие на случая.

 

Репутацията на украинските военни летци е от изключителна значимост за Киев, отбелязва ДПА. От месеци Украйна упорства пред западните си съдружници да бъде въоръжена с американски изтребители Ф-16, с цел да може да се оправи с съветското настъпление.

 

Няколко страни към този момент дадоха обещание на Киев да обучат украински водачи в ръководството на Ф-16 и да доставят такива бойни самолети на украинските военновъздушни сили.

 

По време на видеообръщението си Зеленски насочи вниманието към актуалните бойни дейности.

 

Той благодари на украинските бойци за тяхната безрезервност в другите браншове на фронтовата линия, като акцентира борбите в покрайнините на Бахмут и наоколо до село Роботино в южната част на страната. 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР