Източник: Дойче велеПрез изминалия уикенд детските площадки в слънчев Стокхолм

...
Източник: Дойче велеПрез изминалия уикенд детските площадки в слънчев Стокхолм
Коментари Харесай

Дойче веле: Коронавирус? В Швеция животът си тече

Източник: " Дойче веле "

През миналия уикенд детските площадки в безоблачен Стокхолм бяха цялостни с деца и родители. Фредерик също е пристигнал с двете си момчета. Младият татко счита, че държавното управление работи вярно, като не затваря детските градини и училищата заради ковид. „ Това е добре, тъй като другояче щеше да има прекомерно тежки последици за обществото - хората щяха да са принудени да си стоят у дома, вместо да вървят на работа “, споделя той.

Експертите са мощно обезпокоени

Властите в Швеция явно са на същото мнение - съгласно тях, затварянето на учебните заведения няма да предотврати разпространяването на вируса, таман противоположното. „ Да действаме с мярка “, гласи шведският лозунг. Досега в страната има към 1900 инфектирани, 21 са жертвите на ковид. Здравните управляващи предлагат на хората да си стоят у дома, единствено в случай че се усещат заболели. 

Правилата за държание също не са по този начин рестриктивни, както другаде: неразрешени са единствено мероприятия с над 500 участници, а тези, които имат опция, са призовани да работят от у дома. Препоръчва се също по този начин да се заобикалят пътуванията, само че надалеч не всички се придържат към този зов. В ски регионите пистите са цялостни, заведенията за хранене - също. А множеството туристи не са по никакъв начин разтревожени: „ Мисля, че е вярно в този миг да подкрепим нашия туристически отрасъл “, споделя един от тях. А различен прибавя: " Ако страната ми беше забранила да бъда тук, щях да се придържам ".

Още преди дни медици предизвестиха, че в изискванията на рецесията с ковид е невероятно да бъдат обезпечени медицински грижи за 25-те хиляди туристи в ски региона Зелен. Затова специалистите молиха зимният туризъм незабавно да бъде преустановен. В резултат бе планувано съвещание на здравните управляващи, само че до тогава ски лифтовете остават отворени.

Защо бездейства страната?

В Стокхолм, където са регистрирани най-вече инфектирани, заведенията за хранене, магазините и по-малките киносалони към момента си работят. От ден дневно обаче улиците на града стават все по-безлюдни, а публичният напън над здравните управляващи нараства. Учени и медици от дълго време упорстват за по-строги ограничения, тъй като, по думите им, ситуацията е в действителност съществено. Според тях, шведската страна не подхваща нужните ограничения, с цел да ограничи разпространяването на болестта.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР