Източник: Citroën представя европейската версия на C5 Aircross, с което продължава

...
Източник: Citroën представя европейската версия на C5
Aircross, с което продължава
Коментари Харесай

CITROËN ПРЕДСТАВЯ СВОЯ НОВ SUV МОДЕЛ, C5 AIRCROSS: ПРОИЗВОДЕН В ЕВРОПА, УЛТРА-МОДУЛИРУЕМ И С УНИКАЛЕН ХАРАКТЕР

Източник:

Citroën показва европейската версия на C5 Aircross, с което продължава своята международна SUV атака. Този нов флагман, правоприемник на последните модели на Citroen, SUV от ново потомство и вдъхновен от упованията на клиентите, има уникален и убеден темперамент. Той предлага безпрецедентна оферта за персонализиране с 30 комбинации за екстериор. Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, C5 Aircross е най-модулируемият и комфортен SUV в своя сегмент. Оборудван с окачване Progressive Hydraulic Cushions® (с прогресивни хидравлични ограничители) и седалки Advanced Comfort, той предлага ново преживяване на борда типично за Citroën. Освен това има неповторима модулируемост с 3 индивидуални плъзгащи, прибиращи и накланящи се задни седалки, и багажник с най-добър размер в класа (от 580 до 720 литра). Съвременен и високотехнологичен, той е оборудван с 20 системи в помощ на управлението, сред които Highway Driver Assist, устройство за самостоятелно ръководство от 2-ро равнище и Grip Control с Hill Assist Descent, за да тръгне по неотъпканите пътища, както и 6 технологии за свързване, включващи безжично зареждане на смарт телефони. Произведен във Франция в завода в Рен-Ла Жане, Новият SUV C5 Aircross ще бъде пуснат на пазара в Европа до края на 2018 година и ще бъде първият автомобил Citroën с версия Plug-In Hybrid PHEV до края на 2019 година

След C3 Aircross, който реализира истински търговски триумф надхвърляйки 70 000 продажби, по-късно C5 Aircross, стартиран и достигнал към този момент 35 000 продажби в Китай и накрая C4 Aircross, показан в края на април на автомобилния салон в Пекин, Citroën продължава интернационалната си офанзива със SUV моделите, представяйки европейската версия на C5 Aircross.

Отговаряйки на упованията на клиентите, които не желаят да се откажат от удобствата при приложимост единствено заради имиджа, Citroën навлиза в територията на SUV моделите, които стават истински международен феномен, завладявайки една четвърт от продажбите в света. Марката дава друг отговор и прибавя към амбициозния темперамент на силуета ново комфортно преживяване на борда. Така, Citroën демонстрира способността си да утвърди, в допълнение към неповторимата си идентичност, референтен комфорт, като проправя път на ново поколение автомобили SUV, въодушевени от желанията на клиентите.

НОВИЯТ C5 AIRCROSS SUV: С УНИКАЛНА ИДЕНТИЧНОСТ В СЕГМЕНТА

Със мощна еднаквост, Новият SUV C5 Aircross се отличава с неповторимо, пламенно и уверено поведение. С дължина 4,50 м, здрав и атлетичен, мощен без да е нахален, той акцентира разликата си в света на SUV с плавния си размер, емфатичен от силни графични детайли като Airbump®, големи колела с диаметър 720 мм, пътен луфт 230 мм, шини на покрива, които го идентифицират. Купето незабавно излъчва усещане за сигурност и пространство с хоризонталния панел на бордното табло, обгръщащи седалки, чиято висока позиция създава възприятие за доминиране на пътя, широка централна подпора и използваните топли материи. Подобно на последните модели на Citroën, C5 Aircross предлага богата гама от варианти за персонализиране с 30 комбинации за екстериор, съчетаващи 7 цвята на каросерията, оферта за черен покрив и 3 цветни пакета Packs Color с цветни елементи на предната ризница, на Airbump® в долната част на предните порти и долната част на покривните шини. Предлагат се също по този начин 5 стила интериор с допълващи се Цветове amp; Материи, които използват светлината и топлината, с цел да завършат модерния и стойностен дух ‘casual chic’.

НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS: НАЙ-УДОБНИЯТ И МОДУЛИРУЕМ SUV В СЕГМЕНТА

Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, Новият SUV C5 Aircross се отличава с комфорт и пространство на борда. Той въвежда цялостен комфорт, типично за Citroën, с две основни нововъведения - окачване Progressive Hydraulic Cushions® (с прогресивни хидравлични ограничители) - за несравнимо качество на филтриране на деформации по пътя и комфорт при возене. Той предлага неповторима модулируемост за сегмента, резултат от неповторимото ноу-хау на Citroën в света на MPV, включващо 3 индивидуални задни седалки, плъзгащи, прибиращи и накланящи се, както и багажник с най-добър размер (от 580 до 720 литра).

НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS: SUV ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ, МОДЕРЕН И ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН

Добре интегриран в новото време, оборудван с 12,3-инчов TFT дигитален екран и 8-инчов капацитивен сензорен таблет, Новият SUV C5 Aircross разполага с 20 системи в помощ на ръководството от най-ново поколение, като да вземем за пример Highway Driver Assist, устройство за самостоятелно шофиране от 2-ро ниво, както и 6 съвременни технологии за свързване. Ултра-свързан, той предлага безжично зареждане посредством индукция, както и ConnectedCAM Citroën®. Оборудван с ефективни бензинови и дизелови мотори с мощност от 130 к.с. до 180 к.с. и с новата автоматична скоростна кутия EAT8, C5 Aircross ще бъде първият модел на Citroën, оборудван с технологията Plug-in Hybrid PHEV до края на 2019 година.

Новият SUV C5 Aircross, който ще бъде пуснат в продажба в края на 2018 година в Европа, ще се произвежда в завода в Рен –Ла Жане, Франция.

quot;Щастлива съм да показва Новия SUV C5 Aircross, създаден в Рен, Франция, който ще бъде стартиран в 92 страни по света. SUV от ново потомство, той добавя наскоро подновената гама на Citroën и свързва основните характерности на SUV моделите с идентичността на Марката: дизайн, комфорт и модулируемост. Новият SUV C5 Aircross е новият флагман на Citroën и главен лост в международния напредък на Марката.
Линда Джаксън, Генерален шеф на Citroën

• УНИКАЛНА ИДЕНТИЧНОСТ В СЕГМЕНТА
ИЗРАЗИТЕЛНА И СМЕЛА ИДЕНТИЧНОСТ
Стилът на C5 Aircross е в благозвучие с последните модели на Citroën: той подновява установените в сегмента кодове чрез своето мощно и уверено наличие без агресивност и с предлаганата персонализация посредством избор на цветове, запазена марка на Citroën. Неговата морфология и размери (дължина 4 500 мм, ширина 1 840 мм, височина 1 670 мм, клирънс 230 мм) го слагат в сърцето на сегмент SUV C. Здраво стъпил на огромни колела с диаметър 720 мм той предлага гама джанти от 17 quot;, 18 quot; и 19 quot; с графичен и динамичен дизайн.

Предницата, необятна и внушителна, представя изцяло самоличността на Citroën, с шеврони и софтуерен светлинен Full LED подпис на две равнища върху решителна импозантна решетка. Горните светлини, включващи дневни светлини и мигачи са в продължението на шевроните, простиращи се по цялата широчина на автомобила и хармонират с долните светлини, разположени в продължението на решетката със същото придвижване, с което придават на C5 Aircross съвременен и изразителен поглед. Дълъг и висок похлупак с подчертани форми извежда на напред във времето здравината и издръжливостта на този войник - бранител, а странични отвори укрепват ширината на автомобила. Цветните детайли оживяват предницата и акцентират характера й, като при най-новите модели Citroën C3, C3 Aircross, C4 Cactus и Berlingo, тези образно доста силни графични детайли са истински отличителни белези на новата гама Citroën.

Профилът е мощен и със заоблени форми, а таванът с плаващ резултат. Остъклените повърхности са свързани в 360°, с помощта на лъскавите черни колони на предното стъкло и на вратите, както и на стъклата на дребните странични задни прозорчета. Тази непрекъсната остъклена повърхност е подчертана от хромиран подпис quot;С quot;, който загатва за пространството на борда, а стилизираните двуцветни покривни шини придават на профила автентичност и осигуряват изчистена и прецизна линия на плаващия покрив. C5 Aircross естествено предлага защитните детайли на калниците и в долната част на каросерията, емблематични за SUV моделите, тук подчертани от графичната форма на Airbump®, включващи пъстър детайл, който допринася за модерния тип и темперамент.

Задната част, необятна и отвесна, предполага обитаемост и размер на багажника. Релефните светлини с четири 3D LED модула от всяка страна на автомобила представляват неповторим светлинен подпис, който е по едно и също време и технически и графичен. Бързо разпознаваема измежду други коли, задната част на автомобила незабавно привлича погледа с ширината си. Отворите в бронята и спойлерът над вратата на багажника акцентират аеродинамиката на силуета. И най-после, задната ризница е с два големи хромирани ауспуха, ситуирани от двете страни, което води до чувство за още по-голяма мощ, непоклатимост и придава допълнителна стойност.

КУПЕ ТИПИЧНО ЗА SUV, ВДЪХВАЩО БЕЗОПАСНОСТ И СПОКОЙСТВИЕ

Купето на Новият SUV C5 Aircross предлага комфорт още с отваряне на вратите: висока позиция на шофиране, с цел да създаде усещане за доминиране на пътя и подчертае качествата на лидера, просторен и изваян интериор, създаващ чувство на сигурност и хармониращ с външния жанр. Това чувство се укрепва от напречно третирания дизайн на купето: приятна на допиране лента на панела на бордното табло, която се простира по цялата широчина на автомобила, цветна лента върху горната част на облегалките на седалките, която се намира на нивото на долната линия на остъкляването, което слага още един акцент на великолепие и допълнително съвършенство. Категорично от висок клас, интериорът на C5 Aircross съчетава жанр, качествено осъществяване и създава чувство за релакс.

Върху необятния панел на бордното табло с плавни заоблени форми е ситуирана мека лента с двойни аератори, подчертаващи атлетичния тип на този SUV. Здрав, необятен и уверен, панелът на бордното табло е много характерен и предлага комфорт и спокойствие. От страната на лидера, контролният екран, обточен с гъвкава лайсна, се състои от параметриращ 12,3-инчов дигитален TFT екран, предлага гама от 3 разнообразни графични дизайна и афишира избраната информация за ръководство на автомобила в зрителното поле на лидера, подобрявайки комфорта и сигурността. Воланът е с вградени бутони за управление, с удебелена форма и две редом завършени повърхнини в центъра, украсен с ослепително черни и от сатениран хром украшения, а при някои версии е облечен с кожа в два цвята. В центъра, аераторите и 8-инчовият капацитивен сензорен таблет екипиран с показалка за сензорно ръководство, образуват перфектно интегриран блок, допълнително подсилвайки чувството за издръжливост и модерния тип на бордното табло. Подчертани графично от хром и черен лак, тези аератори дават обещание първокласен топлинен комфорт и са същински автограф на SUV Citroën.

Широката и висока централната подпора, основна в сегмента SUV, е третирана с меки материали. От позиция на използваните материали тя създава визуален комфорт и комфорт при докосване, има огромен подлакътник със скрита ниша с изстудяване, две поставки за чаши със прикрито осветяване и зона за безжично зареждане на смарт телефон.

Цветовете и материалите, типично за Citroën, са в отговор на упованията на клиентите на SUV, търсещи статут и великолепие. Използваните материали в контактните зони при лидера и пасажерите са приятни за гледане и допиране: подлакътници, централна подпора, лента на бордното табло. Новият SUV C5 Aircross предлага широка гама от материали, от текстил до кожа Nappa, за персонализиран интериор, съгласуван с очакванията на другите клиенти. Изработката на седалките Advanced Comfort гордо изтъква меките и топли материали, като предлага извънредно улеснение и повишава спокойствието на духа на борда. При основаването им дизайнерите са се вдъхновявали от света на пътешествията. За първи път употребен на C4 Cactus след това разработен в разнообразни форми според сегментите, този метод е прибавен в новия SUV C5 Aircross и при облицованите дръжки на вратите и при лентата сложена върху панела на бордното табло пред пътника отпред.

SUV С МНОГО МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ: 30 КОМБИНАЦИИ ЗА ЕКСТЕРИОР, 5 СТИЛА ИНТЕРИОР

Новият SUV C5 Aircross играе с картите за персонализация с общо 30 комбинации за екстериор, като продължава традициите на последните C3 Aircross, C4 Cactus и Berlingo, за да позволи на клиентите да създадат автомобил по собствен облик:
• Палитрата от 7 цвята на каросерията подчертава идентичността на автомобила с безконечните нюанси (ледено бяло Banquise, черно Perla Nera, сиво Platinium и сиво Acier), свежите тонове (червено Volcano) и изящните цветове (синьо Tijuca, бяло Nacré). Тези нюанси могат да се комбинират с покрив черна перла, за по-голяма динамичност и известност.
• Предлагат се 3 цветни пакета Packs Color, които придават повече персонализация и елегантност: Сребро Silver, бяло White и червено Red. Тези ловко подбрани цветове, които контрастират с каросерията, фино подчертават Airbump® в долната част на предните порти, долната част на предната броня и долната страна на шините на покрива.
• За още повече благоприятни условия за персонализация се предлага избор от 4 алуминиеви джанти с графичен дизайн от висок клас: 17 quot;ELLIPSE, 18 quot; SWIRL с диамантено черно покритие в два тона Black, 19 quot;ART с диамантено черно покритие в два тона Black, или 19 quot;ART черно Black

Възможно е и персонализиране на купето с 5 топли и елегантни стила, специално подбрани за потребностите на европейските клиенти:

• Серийният интериор е непретенциозен и изчистен: седалки от текстил Tissu Silica Grey, със ярко сива лента в горната част на облегалките и сиви подпора и лента на бордното табло.
• Интериорът Wild Grey показва повече динамика и жизнеспособност: седалки от текстил в сив цвят Tissu Stone Grey и текстил с резултат на черна кожа cuir Noir, с оранжева лента в горната част на облегалките и сиви конзола и лента на бордното табло.
• Интериорът Metropolitan Beige подчертава пространството на борда със светлите и изящни тонови: седалки от сива гранулирана кожа Cuir Grainé Grey и текстил в сив цвят Tissu Grey, съчетани с мрачно сива лента в горната част на облегалките и сиво-бежови подпора и лента на бордното табло.
• Интериорът Metropolitan Grey употребява фино наслагване на цетове: седалки зърнеста кожа с цвят графит Cuir Grainé Graphite и текстил с цвят графит Tissu Graphite, подчертани от светло сива лента в горната част на облегалките и сиви подпора и лента на бордното табло.
• Интериорът Hype Brown е извънреден и от много висок клас: кафяви кожени седалки Cuir Nappa Brown и текстил с резултат на черна кожа cuir Noir, светлосива лента Alcantara в горната част на облегалките за контрастност, подпора, лента на бордното табло и детайл на цифровия екран в кафяв цвят Brown, както и кожен волан в два цвята черно / кафяво, наистина доста изискан.

quot;С Новия SUV C5 Aircross претворихме идентичността на стила Citroën в света на SUV-автомобилите, с цел да създадем модел с утвърден жанр, кадърен да се хареса на всички пазари. Новият SUV C5 Aircross е различен SUV, тъй като излъчва мощ и има неповторима и модерна морфология. Той включва всички SUV кодове, пречупени през призмата на дизайна Citroën, като да вземем за пример хоризонтално представената централна подпора, много очаквана в този сегмент. ”
Александър Малвал, Директор на Style Citroën

• НАЙ-УДОБНИЯТ И МОДУЛИРУЕМ SUV В СЕГМЕНТА СИ

Програмата Citroën Advanced Comfort® участва на всеки стадий от производството, за да подчертава отделеното специално внимание на удобството на тялото и спокойствието на духа, с което поставя подписа си под практичния и щедър характер на Новия SUV C5 Aircross. С използването на платформа EMP2 на групата PSA, ефикасна, лека и софтуерна, Новият SUV C5 Aircross предлага високо равнище на комфорт и наслаждение от шофирането като добавя няколко извънредни разработки на Citroën, като окачване Progressive Hydraulic Cushions® и седалки Advanced Comfort, две новости за комфорт на борда, внедрени за първи път в Европа на новия C4 Cactus.

ОКАЧВАНЕ PROGRESSIVE HYRDAULIC CUSHIONS® ЗА ПЪТУВАНЕ ЕФЕКТ „ ЛЕТЯЩО КИЛИМЧЕ “

Всички европейски версии на C5 Aircross са оборудвани с окачването с прогресивни хидравлични ограничители Progressive Hydraulic Cushions® на Citroën, което обезпечава несравним комфорт, чувство за на „ прехвръкване “ над неравностите, улеснение на борда, динамика и прелестно шофиране. Окачването с прогресивни хидравлични ограничители, иновация на Citroën, е предопределено да бъде широко внедрено в колите от гамата и съставлява кулминационна точка в опита на Citroën в региона на окачването: вече почти 100 години комфортът на окачването е вписан в гените на Марката. През годините клиентите са се привързали към комфорта на Citroën, друг от всичко на пазара. Тази технология, се базира на опита на Citroën в автомобилните надпревари. Предлагайки по-добра потребна амплитуда, хидравличните ограничители разрешават и по-добро вдишване на неравностите, особено при скокове. Въведени, тествани и доказани в надпревари на коли ZX, победители на рали Париж Дакар през 1994 година, те към този момент се употребяват и на C3 WRC. Те са гаранция за ефектива непоклатимост и здравина на колите. Като разчита на своя опит и на знанията на инженерите си, Citroën създаде тази нова технология за окачване, чиято цел е да подобри качеството на пречистване на неравности, характерно за Citroën и ценено от клиентите на Марката.

В рамките на създаването на това окачване са подадени 20 патента. Неговият принцип на работа е елементарен. Докато класическите окачвания се състоят от амортисьор, пружина и механичен ограничител, окачването с прогресивни хидравлични ограничители Progressive Hydraulic Cushions® прибавя два хидравлични ограничителя от двете страни: един за разширение и един за компресия. Така окачването действа на два етапа според поръчката:
• При леки компреси и разширения, пружините и амортисьорите контролират едновременно отвесните придвижвания без да се постанова да натискат хидравличните ограничители. Но съществуването на тези ограничители разреши на инженерите да предлагат по-голяма независимост на амплитудата на транспортното средство, което обезпечава резултат на прехвръкване, създавайки чувството, че колата прелита над деформациите на пътното платно.
• При основни компресии и разширения, пружината и амортисьорите работят дружно с хидравличните ограничители за компресия и уголемение, като забавят придвижването си последователно и по този метод се заобикаля внезапното прекъсване. За разлика от класическия механичен ограничител, който гълтам сила, но възстановява част от нея, хидравличният ограничител гълтам и разсейва тази енергия. В резултат се заобикаля феномена на отскачане на автомобила.

СЕДАЛКИ ADVANCED COMFORT ЗА ВОЗЕНЕ КАТО В САЛОН НА КОЛЕЛА

Широките и комфортни седалки на новия SUV C5 Aircross канят пасажерите да заемат местата си на борда за несравнимо пътешестване в изключителен комфорт.
Тези седалки, които позволяват доминирането на пътя с високата си позиция, придават прелестно чувство за комфорт и улеснение, създавайки впечатление на пасажерите, че са седнали във фотьойл и са добре изолирани от пътя. Ново във връзка с моделите в Китай, седалките с направа Advanced Comfort се предлагат на интериори алтернатива (Wild Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey и Hype Brown) с набор от подобрения за нараснал цялостен комфорт.
• Отделено е внимание на визуалния комфорт на седалките, тъй че да се създаде забележим и действителен размер благодарение на пълнежа от пяна с дебелина 15 мм. Използван на митичните коли на Марката като CX и Xantia, този заряд създава неоспорим образен автограф на комфорта, подпис емфатичен от декоративни шевове и графични детайли присъщи за последните продукции на Марката, по-точно за C4 Cactus.
• Комфорт, мекост и улеснение се чувстват още с първия контакт посредством на увеличената с 15 мм дебелина на пяната.
• Динамичният комфорт, изключително значим по време на дълги пътувания, се конкретизира от текстурирана пяна с уплътнена повърхнина, комбинирана с пяна с висока компактност в средата на предните седалки. Тази нова пяна с висока плътност също по този начин обезпечава най-благоприятен комфорт продължително време, без да се смачква след дълги часове шофиране и без да старее след години приложимост на седалките.
• Комфортът на седене е от съществено значение за оптималния комфорт при шофиране: с необятни облегалки и седалки, подсилена опора, регулируеми по височина предни седалки, регулируеми по височина и дълбочина подглавници на предните седалки. Седалката на лидера може да бъде оборудвана с 8-посочни електрически настройки с опция за запаметяване.

За още повече комфорт и увеличаване на усещането за уют, даже и в най-стресиращи ситуации, предните седалки могат да имат освен отопление усъвършенствана многоточкова масажна система, използваща 8 пневматични джоба, поставени в облегалката. Тази система позволява на водача и пасажера начело да изберат една от пет стратегии, които могат да съчетаят лумбален, гръбен и раменен масаж.

НАЙ-МОДУЛИРУЕМИЯТ SUV И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БАГАЖНИК В СЕГМЕНТА

Друга специфичност спрямо моделите в Китай, сa 3-те самостоятелни седалки откъм гърба, прибиращи, плъзгащи и накланящи се. Новият C5 Aircross се трансформира в най-модулируемият SUV в сегмента си. Тези седалки, с изключение на комфорта, който осигуряват посредством модерния дизайн и използваната за направата им специфична пяна, оферират много предимства:

• С идентична широчина те обезпечават и еднакво равнище на комфорт за тримата пътника от втори ред, тъй че пасажерът в средата е също толкоз добре настанен, колкото и другите,
• Регулируеми по дължина до 150 мм, те позволяват да се трансформира пространството на купето и размера на багажника,
• Наклонът им също се контролира с избор на 5 вероятни позиции (от 19 до 26,5 °),
• След като се приберат, те освобождават истински еднакъв под дружно с пода на багажника, който е с две вероятни равнища.

С рекорден размер на багажника от 580 до 720 литра при седалки от 2-ри ред в стандартна позиция и до 1630 литра под покрива при сгънати седалки от 2-ри ред, това е SUV моделът с максимален багажник в сегмента. Широкият отвор на товарене (1 017 мм) и квадратна форма (дължина 999 мм и 1907 мм при сгънати задни седалки, височина под кората за багаж 583 мм) улесняват товаренето на най-обемисти предмети. За още по-лесен достъп до багажника, на капака на багажника C5 Aircross има и прозорче Hayon с функционалност отваряне свободни ръце: система за отваряне на прозорчето свободни ръце е електрическа, достатъчно е да се протегне крайник под задната ризница, за да се задейства отварянето му.

Друг главен съставен елемент на комфорта на борда: местата за предпазване на предмети. Новият SUV C5 Aircross разполага с съобразителни и функционални места за предпазване на вещи за разнообразни потребности: по този начин например подлакътникът на централната конзола съдържа огромна ниша, в която може да се охлади бутилка от 1.5 литра, а в голямото отделение в предната част на централната конзола може безжично да се зареждат големи смарт телефони.

КУПЕ ИЗОЛИРАНО ОТ ВЪНШНИ ДРАЗНИТЕЛИ

Акустичната изолираност на новия SUV C5 Aircross е на доста високо равнище: шумът от колелата и аеродинамичните шумове са силно намалени с помощта на ламинираните предни стъкла с удвоена дебелина и изолационен пласт, осигуряващи изключителна изолираност на пасажерите от външните шумови дразнители, като в пашкул. Специално внимание е обърнато и на изолацията на двигателния блок.

Освен това, C5 Aircross е оборудван със система за мониторинг на качеството на въздуха в кабината AQS « Air Quality System ». Автоматичният климатик е оборудван с високоефективен филтър с деен въглен, който филтрира външните частици и осигурява чудесно филтриране на въздуха, с цел да защищити пасажерите от външното замърсяване. С сензор, който открива замърсяването на външния въздуха, системата AQS автоматично настройва режима на циркулация вътре в купето.

КУПЕ ОБЛЯНО В СВЕТЛИНА

В допълнение към огромната остъклена повърхност на 360°, новият SUV C5 Aircross има отварящ се стъклен панорамен покрив с големи размери (1 120 мм х 840 мм). Така в купето влиза доста светлина, създаваща изключително прелестно чувство, както при отворен покрив, по този начин и при затворен, което трансформира всяко пътешестване в пълноценно преживяване. Два електрически контролера с интегрирана функционалност против прищипване, разрешават интуитивно управление на функционалностите на отварящия се покрив, както и на затъмняващата щора, с която се контролира равнището на осветеност в купето.

С Новия SUV C5 Aircross, Citroën бележи нов стадий в развитието на своята стратегия Citroën Advanced Comfort. Двете огромни нововъведения в услуга на комфорта - окачване Progressive Hydraulic Cushions и седалки Advanced Comfort обезпечават на пътниците невиждан комфорт, резултат от напредналото ноу-хау на Марката в региона на комфорта. quot;. Ксавие Пежо, Директор Продукти Citroënt

SUV ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ, МОДЕРЕН И ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН
20 ТЕХНОЛОГИИ В ПОМОЩ НА УПРАВЛЕНИЕТО ОТ ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ

Новият SUV C5 Aircross предлага доста широка гама модерни системи в помощ на модерното ръководство, като 20 технологии за сигурност при шофиране, комфорт на борда и за улеснение на шофирането независимо от външните условия.

Технологии за възстановяване на безопасността при шофиране: една голяма крачка към самостоятелното шофиране

Оборудван с камера в горната част на предното стъкло и радарен сензор, интегриран в предната ризница, Новият SUV C5 Aircross предлага системи в помощ при управление, които бележат реален напредък към самостоятелното шофиране.

• Active Safety Brake: с цел да се избегнат удари, системата открива и анализира препятствията, неподвижни или преносими, пешеходци или транспортни средства и автоматично стопира автомобила, ако съществува заплаха от конфликт.
• Post-Collision Safety Brake: това е спирачна система, която автоматизирано се задейства след конфликт, с цел да се избегне рискът от допълнителна акцидент, като имобилизира автомобила, тъй че той да не предизвика следващи конфликти. Тази система не изисква връзка, когато се включи. В случай на отваряне на въздушните възглавници системата за безопасност задейства прекъсването на автомобила посредством ESP.
• Активна система за наблюдаване на мъртвата точка: лидерът е предизвестен от светлинен знак върху външните огледала за назад виждане за присъствие на транспортно средство в мъртвата точка. Ако системата включи функцията Active Lane Departure Warning System и водачът все отново предприеме придвижване към съответната страна и включи мигача, върху кормилото се упражнява напън, който цели да попречва тази маневра и да се предотврати конфликт.
• Активна система за предизвестие при неволно овакантяване на пътното платно: Системата разпознава хоризонталната пътна маркировка, непрекъснато анализира изображението и разчита ситуацията. Коригира траекторията на автомобила, като предизвестява водача веднага щом откри риск от неволно напускане на пътното платно, без да са активирани мигачите. Ако лидерът желае да поддържа траекторията на автомобила, той може да предотврати корекцията чрез здраво задържане на кормилото.
• Адаптивен регулатор на скоростта с функция Stop amp; Go: системата засича превозното средство начело и автоматично поддържа безопасното разстояние, определено преди този момент от лидера, до прекъсване на автомобила, като въздейства върху спирачката или газта, а също по този начин разрешава автоматично потегляне още веднъж без деяние от страна на лидера. Системата позволява регулиране на скоростта от 30 км / ч до 180 км / ч, надзор на скоростта и разстоянието сред транспортните средства, както и ограничение на ускорението в завоите.
• Предупреждение за риск от конфликт: предупреждава лидера, че автомобилът му може да се сблъска с предходното превозно средство при скорост над 30 км / ч. Тази функционалност се задейства тъкмо преди включване на автоматизираното прекъсване.
• Напомняне за отмора: предупреждава шофьора, че е време за отмора след два часа шофиране при скорости над 70 км / ч.
• Насочване на вниманието на лидера: предупреждава водача при положение на намалена зоркост. Системата оценява състоянието на зоркост на лидера, като разпознава отклоненията от хоризонталната маркировка. Тази функция е изключително подобаваща за автомагистрали при скорост над 65 км / ч.
• Разширено различаване на знаци за ограничение на скоростта и рекомендация: разпознава знаците за ограничавания на скоростта и демонстрира тази информация на цифровия екран. Тази скорост се записва с едно придвижване като заложена на регулатора / ограничител на скоростта. Тази система разпознава, с изключение на знаците за скорост, някои пътни знаци и ги афишира на цифровия екран (например знака stop, неразрешена посока или възбрана за изпреварване). Това усъвършенства спазването на разпоредбите за придвижване и повишава безопасността.
• Highway Driver Assist: комбинира Adaptive Cruise Control със системата Stop amp; Go и системата Active Lane Departure Warning System, с цел да извършва полуавтономно ръководство на автомобила при характерни условия на шофиране. Водачът избира избрана скорост и стартира системата Active Lane Departure Warning System при скорост над 30 км / ч. Системата регистрира позиционирането на автомобила в лентата (в центъра, малко вляво или вдясно съгласно навиците на водача) и лидерът към този момент не би трябвало да управлява скоростта или траекторията, защото автомобилът поддържа тези функции. Тази система, изключително подходяща за автомагистрали, разрешава на водача частично да съобщи ръководството на автомобила, като единственият му ангажимент е да остане фокусиран върху пътя. Системата изисква от него да държи ръцете си на кормилото (въпреки, че към този момент няма нужда да го направлява), с цел да остане активен, според действащото законодателство. Водачът може по всяко време да поеме още веднъж ръководството като деактивира системата Active Lane Departure Warning System, като завърти кормилото или натисне спирачката.
• Автоматично превключване на дългите светлини: системата разрешава да се насладите на умерено и безвредно нощно шофиране като автоматизирано превключва от дълги на къси светлини (и обратно).

Технологии за повече комфорт на борда

• Безключов достъп и старт: самото присъствие на ръката ви зад една от дръжките на предните порти или близо до управлението на багажника задейства отключването на автомобила. Освен това, моторизираното прозорче на капака на багажника с помощта на функцията свободни ръце/Hands Free Tailgate може да се отваря и затваря с просто разтягане на крака под задната ризница.
• Електрическа ръчна спирачка: тази система разрешава автоматизирано затягане на ръчната спирачка при прекъсване на двигателя и освобождението й при стартиране на автомобила. По всяко време водачът може да се намеси, с цел да затегне или да освободи ръчната спирачка посредством лоста върху централната конзола.
• Park Assist: тази система е дейна помощ при паркиране под ъгъл (влизане и излизане) или паралелно (влизане), за да превърне паркирането в спокойна, лесна и безопасна маневра. По искане на лидера тя автоматично открива място и след това пилотира маневрите влизане и излизане от място за паркиране: лидерът просто трябва да подава газ или да натиска спирачка, системата се грижи за останалото.
• Камера за назад виждане с Top Rear Vision: веднага след включване на заден ход камерата пресъздава върху сензорния екран изображението на пространството зад автомобила с цветни маркери в зависимост от близостта на препятствията и реконструирано изображение на пространството откъм гърба на 180°погледнато от горната страна.
• Визия 360: система за видео помощ за всички маневри при ниска скорост, активира се автоматизирано при преминаване на задна предавка или ръчно от лидера. Тя осигурява изображение 360 погледнато отгоре на автомобила и заобикалящата го среда: изображението се актуализира при движение на автомобила напред или обратно. Системата автоматизирано превключва на различни визии според от маневрата, която прави лидерът.

Технологии за елементарно всекидневно шофиране при всевъзможни условия

• Grip Control с Hill Assist Descent: интелигентна система за подсилена двигателност при всякаква пътна настилка, с цел да улесни придвижването при сложен терен. Чрез усъвършенствана система против приплъзване интегрирана в компютъра ESP, която ръководи предните задвижващи колела, Grip Control употребява режими, които могат да се приспособяват към съответния терен. Стандартният режим разрешава на Grip Control да работи автоматизирано, само че също така може да се избере стремежи режим със селектора, намиращ се на централната конзола: Пясък, Всякакви пътни условия, Сняг или ESP OFF.Новият SUV C5 Aircross предлага реална еластичност на шофиране, като се адаптира към всички типове пътища, независимо от изискванията. В композиция с Grip Control, Hill Assist Descent поддържа намалена скорост на автомобила даже при много стръмен надолнище.Тази технология прави възможно поддържането на правилната траектория, като в същото време намалява риска от падение или ускорение на автомобила при втурване, както на челен, така и на заден ход. Тази функционалност в помощ при втурване разрешава чудесно и безопасно ръководство на автомобила, който поддържа доста ниска скорост (3 км / ч), осигурявайки надзор и сигурност в ситуации, за които се смята, че са обезпокоителни. Тези две функционалности се предлагат при всички размери на колелата и при летни гуми. Тяхната успеваемост е максимална при гуми, приспособени към местните условия и по-специално при гуми 18’’ Mud amp; Snow предлагани като алтернатива.
• Помощ при тръгване под надолнище: за да се улесни потеглянето под надолнище, системата предотвратява нежеланото движение на автомобила при освобождаване на педала на спирачката. Тази функционалност работи при наклони над 3%, като задържа автомобила имобилен за 2 секунди.
• Статично осветяване при завой: в зависимост от ъгъла на кормилото, десният или левият фар за мъгла се включва в допълнение към главния вързоп светлина на фара, с цел да освети надлежно десния или ляв завой на автомобила до 75°. Системата работи под 40 км / ч
• Контрол на стабилността на ремаркето: това е стабилизатор на ремаркето за превозни средства, оборудвани с теглич (фабрична опция). Тази допълнителна функция на ESP стабилизира придвижването на ремаркето при вероятно криволичене или забавя придвижването му при достигане на сериозна скорост. Тази система разпознава ремаркето незабавно след като електрическата връзка на ремаркето е свързана към теглещото превозно средство. Стабилизирането на ремаркето с ESP употребява сензорите на ESP и включва евентуално нужните дейности: активно стабилизира криволиченето чрез индивидуално и редувано прекъсване на колелата на предния мост. В повечето случаи тези дейности са задоволителни, за да се отстранят изцяло съмненията в движението и по този метод да се избегне всякаква заплаха. Ако съмненията все пак са обилни, системата намалява въртящия миг на мотора и спира четирите колела на теглещото превозно средство, с цел да се излезе възможно най-бързо от диапазона на критичната скорост.

6 ТЕХНОЛОГИИ ЗА СВЪРЗВАНЕ, ЗА ДА съдебна експертиза СВЪРЖЕ ЦИФРОВИЯТ СВЯТ НА КЛИЕНТА С НЕГОВИЯ АВТОМОБИЛ

C5 Aircross дава на пасажерите си интуитивни и модерни технологични системи, които оферират свързване между техния дигитален свят и автомобила, за да останат свързани, да споделят, направляват, релаксират.
• 8-инчов сензорен таблет с капацитивен екран, който е задоволително да бъде докосван с върха на пръстите и с гласово разпознаване, същинският невралгичен център на Новия SUV C5 Aircross. Той позволява да се програмира автомобилът, да има достъп до мултимедийна система, телефон, климатик, навигация.
• Функцията Mirror Screen е съвместима с Android Auto, Apple CarPlay ™ и MirrorLink® и позволява използването на смарт телефони на сензорния екран изцяло безвредно.
• Citroën Connect Nav, най-новото потомство 3D свързана навигационна система, е свързана с услуги като TomTom Traffic, които предоставят информация за трафика в реално време, местонахождение и цени на горива и паркинги, метеорологична информация и локално търсене на зададени точки. Потребителите ще оценят и опцията Опасните зони.
• Citroen Connect Box с включен пакет SOS amp; assistance, спешни повиквания и геолокализирана пътна помощ, гратис, без абонамент и 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, позволява изпращане на съответна помощ или автоматизирано, или посредством натискане от някой пасажер в транспортното средство на бутона quot;SOS quot; (спешна помощ) или quot;Двоен шеврон quot; (пътна помощ).
• Безжично зареждане на смартфон позволява индукционно зареждане на широка гама устройства съвместими със стандарта Qi, с помощта на зарядно устройство, интегрирано в предвиденото за тази цел място в централната подпора. Безжичният транспорт на електрическа енергия се основава на правилото на магнитната индукция. Съвместимите марки смартфони са доста - Samsung Galaxy S6, S7 и S8, iPhone 8 и X.
• ConnectedCAM Citroën® е камера интегрирана в рамото на вътрешното огледалото за обратно виждане, самостоятелна от мултимедийната система на автомобила, използва технологията full HD, GPS. Вградената карта памет (16 GB) разрешава да съхраняват фотоси. Благодарение на WiFi връзката, данните записани от камерата могат да се трансферират на смарт телефон. Тази камера разрешава да се направи снимка или видео на пространството пред автомобила, след което това съдържание да се изтегли в електронната поща или в социалните мрежи. Освен това тя непрекъснато филмира пространството пред предното стъкло и автоматично записва видеоклиповете при положение на произшествие.

МОЩНИ И ЕФЕКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ ЗА ПОВЕЧЕ УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШОФ
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР