Източник: Bulgaria ON AIR Искането на здравния министър Кирил Ананиев

...
Източник: Bulgaria ON AIR Искането на здравния министър Кирил Ананиев
Коментари Харесай

Депутат: Искат неправомерно оставката на проф. Плочев

Източник: Bulgaria ON AIR

Искането на здравния министър Кирил Ананиев за оставка на проф. Камен Плочев, е непозволено. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR Славчо Велков, народен представител от Българска социалистическа партия. В края на предходната седмица той разгласи, че е оказан напън върху шефа на Националната здравноосигурителна каса, с цел да се отдръпна самичък от поста.

„ Националната здравноосигурителна каса е самостоятелна институция, независимо юридическо лице, тя не е подчинена на министъра на опазването на здравето. Управителят на НЗОК се избира от Народното събрание и се освобождава от Народното събрание. И той бе определен с 250 гласа “, сподели още депутатът и напомни, че министър Кирил Ананиев е определен със 120 гласа.

Велков е безапелационен, че проф. Камен Плочев е определен от всички парламентарни групи, само че съставлява националния интерес.

Народният представител изясни още, че шефът на Здравната каса се е обърнал към него с молба за съвет – какво да прави в тази ситуация и той не можел да остане безучастен, тъй като са другари.

„ Да, той е бил подложен на напън, то е споделил с мен, тъй като сме дългогодишни другари. Зная кой го е заплашвал, зная по какъв метод са стигнали до него, посредством медиатор, и знаем наличието “, сподели той. И посочи, че заканите идват от почитан политик, който (по думите на Велков) споделил на негов непосредствен: „ Предай му, че в случай че не си подаде непринудено оставката, цялата репресивна машина ще бъде включена против него и няма да си откри място в България, в държавна болница “.

Свързани публикации.. Ананиев изиска оставката на проф. Камен Плочев 0 НЗОК: Ананиев няма пълномощия за оставката на проф. Камен Плочев 0 Удостоиха доцент Божидар Финков със Златен почетен знак 0

Депутатът от Българска социалистическа партия разясни, че застава зад проф. Плочев чисто по персонални аргументи, а не политически. „ Аз съм от Коалиция за България, народен представител съм от 7-8 месеца, а с проф. Плочев се познаваме 45 години, от студентските години, децата ни са израсли дружно, делили сме и наслади и страдания “, разяснява той.

Тази сряда ще бъде свикана Здравна комисия в Народното събрание, на която ще бъде изслушан проф. Камен Плочев. „ Ако Комисията реши и има искане от парламентарна група – то дано му желаят оставката. Предварително желая да кажа, че в Народното събрание има трезво мислещи интелигентни хора, които няма да поддържат сходно искане за сметка на националния интерес ", акцентира още Велков.

Още от диалога може да намерите във видеото:

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР