Източник: Bulgaria ON AIR Деца дариха апаратура на Детската хирургия

...
Източник: Bulgaria ON AIR Деца дариха апаратура на Детската хирургия
Коментари Харесай

Деца дариха апаратура на Пирогов

Източник: Bulgaria ON AIR

Деца подариха инсталация на Детската хирургия на УМБАЛСМ „ Пирогов “ . На

1 май те и техните родители дойдоха в болничното заведение, с цел да предадат публично техниката, закупена със средства от продажба на мартеници.

Децата от пет фамилии в град Троян не създават мартеници с благотворителна цел за първи път. За поредна година тяхната идея „ Заедно в положителното “ събира доста съидейници, които желаят да оказват помощ на Специализирания детски комплекс в "Пирогов ", който разполага с неповторими за страната детски клиники и отделения.

Идеята за събирането на пари за нова техника пристигнала на Мартин, който преди време бил пациент на най-големия незабавен център в страната. „ С мама лежахме в болничното заведение и видяхме доста тъжни гледки. И взехме решение да оказваме помощ на децата “, описа той пред Bulgaria ON AIR . Много негови съученици и поданици на Троян се включват в идеята. През март те съумяват да създадат и продадат над 10 хиляди мартеници, с помощта на което закупуват скъпата инсталация.

„ Дариха ни един специфичен хирургически нож, който е с ултразвук и ток. Той разрешава да бъдат осъществени безкръвни сечения, което е извънредно щадящо и запазващо меките тъкани към разреза “, сподели проф. Асен Балтов , шеф на лечебното заведение, който получи дарението от малчуганите.

Свързани публикации.. Пирогов с неповторима инсталация за най-малките пациенти 0 Над 1 800 души в Пирогов по празниците 0 Лекари от Пирогов прегледаха над 160 деца в Смолян 0

Въпросният нож за рязане на тъкани разполага с генератор, който комбинира 2 технологии - ток и ултразвук. Той съкратява времето за осъществяване на интервенцията, като пациентът се възвръща по-бързо поради неинвазивното рязане.

Припомняме, че напролет на предходната година, същите деца подариха специфичен инструментариум на Детската хирургия на „ Пирогов “. Този път акцията им „ Заедно в положителното “ е подкрепена и от благотворителна фондация. Малчуганите са безапелационни, че ще не престават да предават положителното и да оказват помощ на болничното заведение с каквото могат.

Повече за дарението, може да видите във видеото:

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР