източник: Болестта на Крон се проявява в прекалено натрупване на

...
източник: Болестта на Крон се проявява в прекалено натрупване на
Коментари Харесай

Избягвайте тези храни при Крон

източник:

Болестта на Крон се демонстрира в прекомерно струпване на бели кръвни телца по стените на червата, което води до инфектиране . Най-честите признаци са стомашна болежка, мощна отмалялост, липса на вкус, загуба на тегло, запек, възпалени очи и други Страдащите от тази болест, може да имат конвулсии в стомаха или гадене, когато се хранят.

Следващият лист включва храните, които нервират стомаха и могат да провокират неразположение в множеството от случаите на хората с заболяването на Крон.

По време на възпалението би трябвало да се заобикалят храни с високо наличие на фибри , както и пикантни храни, защото те се отразяват отрицателно на възпалените вътрешности. Затова не би трябвало да се употребяват кафяв ориз, зърнени култури като сушени плодове, ядки, семена и киноа.

Трябва да се заобикалят алкохолни и кофеинови питиета. Млечните артикули също не са за предпочитане, тъй като могат да съдържат в допълнение количество фибри. Те са по-трудни за асимилиране, само че и могат да причинят болежка в стомаха .

Някои източници на мазнини, които съдържат нишки, също би трябвало да се изключат от менюто. Причината е, че високото наличие на мазнини, може да провокира газове и да се раздразни чревната лигавица. Затова е належащо да се понижат бобът, грахът, пържените яйца и колбасът.

Плодовете, съдържащи фибри, също е добре да се лимитират. Трябва да се заобикалят и плодовите сокове с целулоза . Може да се употребяват обаче ябълки, в случай че се в профил обвивката им.

Свързани публикации.. Храни, които понижават възпалителните процеси в организма 0 9 храни, които не би трябвало да участват в менюто ни 1 Болест на Крон и връзката с отрицателните страсти 0

От зеленчуците би трябвало да се понижат цвекло, броколи , брюкселско зеле, карфиол, царевица, лук и зимна тиква. От изброените не всички са с високо наличие на фибри, само че могат да подразнят стомаха. За да се понижи количеството нишки по зеленчуците, е целесъобразно те да се белят.

Сладките неща би трябвало да се употребяват умерено, защото може да провокират разстройство на стомаха . От менюто е целесъобразно да се изключат

храни, съдържащи трици, бисквити, направени от пълнозърнесто брашно и конфитюри.

Избягвайте и други храни, които ви нервират стомаха и чревната лигавица . При всяко едно неразположение е добре да се прави консултация с доктор, тъй като той може да ви изготви самостоятелен хранителен режим.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР