източник: БНТПравосъдният министър Данаил Кирилов предлага законови промени, с които

...
източник: БНТПравосъдният министър Данаил Кирилов предлага законови промени, с които
Коментари Харесай

Правосъдният министър Данаил Кирилов поиска по-дълъг мандат за главния прокурор

източник: Българска национална телевизия

Правосъдният министър Данаил Кирилов предлага законови промени, с които да се създаде механизъм за следствие и предварително освобождение на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд, както и на основния прокурор.

``
реклама

В студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия Данаил Кирилов сподели, че този въпрос не е нов и той е обсъждан през последните 2 години. Кирилов се разгласи и за по-продължителен мандат на основния прокурор до 6 или 7 години.

" Съобразяваме се с механизма за съдействие и оценка. Обхватът тримата огромни е открит в пътната карта за използване на обновената тактика за развиване на правосъдната система. Тази пътна карта е призната от съвета за развиване на правосъдната система, по този въпрос има консенсус от всички участници в съвета, който включва и не държавните организации. Би следвало в границите на този отчет, в границите на този интервал на оценка да приключим въпроса ", съобщи министърът на правораздаването.

На въпрос дали няма ли заплаха това да ограничи независимостта на тримата огромни в правосъдната влас, Кирилов отговори по този начин:

" По-скоро би следвало това да възвърне справедливостта във връзка с техния статут. Опонентите настояват, че и в този момент има режим за предварително преустановяване, само че това предварително преустановяване е поради учредения, които са справедлива неспособност. "

" Вярно е, че до момента ние нямаме режим, който да касае отговорно несъблюдение на служебните отговорности или нарушаване на закона, или по-тежките случаи, когато е осъществено закононарушение. Определено тази концепция сега няма връзка с апартаментните кавги, а то няма и по какъв начин да има такава връзка. Необходимостта напълно е правно систематична, тя е открита и от сътрудниците и считам, че това ще възвърне в огромна степен справедливостта и във връзка с тримата огромни като този статут би следвало да бъде еднакъв за тримата огромни ", добави още Данаил Кирилов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР