Източник, близък до френския президент Емануел Макрон, заяви днес, че

...
Източник, близък до френския президент Емануел Макрон, заяви днес, че
Коментари Харесай

Близък до Макрон: Ако Великобритания не плати сметката си, това би означавало обявяване на фалит

Източник, непосредствен до френския президент Емануел Макрон, съобщи през днешния ден, че в случай че Англия не заплати сметката си от 39 милиарда лири (50 милиарда долара) за Брекзита, то това би било еднакво на оповестяване на несъстоятелност, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Неспазването на заплащанията по отговорностите ви е несъблюдение на интернационалните отговорности, еквивалентни на неплащане на държавен дълг, чиито последствия са добре известни ", сподели анонимният източник пред Ройтерс.

Борис Джонсън, някогашният английски външен министър и любимец за правоприемник на Тереза Мей на премиерския пост, съобщи през днешния ден по-рано в изявление, че ще откаже да заплати "сметката за развода " с Европейски Съюз от 39 милиарда лири, в случай че не бъдат препоръчани по-добри условия за Брекзит. Договорената сума от 39 милиарда лири ще бъде платена, едвам когато има "по-голяма изясненост " за пътя напред, уточни Джонсън пред вестник "Сънди таймс ".

"Винаги съм считал, че е необичайно да пишем чек, преди още да е реализирано дефинитивно съглашение ", съобщи той. Джонсън е измежду главните любимци за водач на торите. Във Англия водачът на най-голямата партия в Народното събрание става министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР