Публикация на потребител на TikTok за „въоръжена некомпетентност“ от родители имигранти предизвика дискусия

...
[Източник]Американка от първо поколение виетнамски произход предизвика дискусия в TikTok,
Коментари Харесай

[Източник]

Американка от първо поколение виетнамски произход предизвика дискусия в TikTok, след като сразбра как нейните родители имигранти са я подлагали на „въоръжена некомпетентност“ през целия й живот.

За нейното осъзнаване: Хана Нго (@hannynutcheerios) споделя своето осъзнаване в качен на 5 август, който оттогава е прегледан над 175 000 пъти.

Въоръжена некомпетентност е, когато човек действа така, сякаш е безпомощен или некомпетентен — съзнателно или несъзнателно — да избягва определени задачи или отговорности, като по този начин кара някой друг да го направи вместо него.

Клаудия де Лано, лицензиран брачен и семеен терапевт, каза, че това може да „създаде дисбаланс във връзката, тъй като единият партньор е свръхфункциониращ, а другият е недостатъчно функциониращ.“

< strong>Още от NextShark: Баща посреща сина си на летището с Маори Хака във вирусно видео

Връщане у дома: В своето видео Нго обяснява, че е смятала, че ще изпита „истинската степен на оръжие некомпетентност“, след като се омъжи, но тя осъзна, че е била подложена на това през целия си „живот“, след като се върна у дома, за да остане при родителите си имигранти.

Ngo споделя, че след завръщането си у дома, родителите й внезапно „забравили как да изпълняват основни задачи и решаване на проблеми“, като например запазване на онлайн срещи, въпреки че и двамата имат смартфони и компютри.

Още от NextShark: Японската компания 3D отпечатва сферична къща за по-малко от 24 часа

Тя също така споделя, че родителите й винаги казват нейният английски е по-добър от техния, защото тя е родена в САЩ, което я кара да попита: „И как се справят с неща като четене на пощата през последните пет години, преди да се върна у дома?“

Какво казват хората: Много потребители се съгласиха и съчувстваха на ситуацията на Ngo, като един потребител коментира: „Ето защо се боря с хипер независимостта и мразя, когато хората разчитат толкова много на мен. Щом аз мога да използвам мозъка си, можете и вие.“

„Моите дори не са имигранти, просто отказаха да учат, когато остаряха. Буквално трябваше да карам два часа за „спешен случай“… изпращане на имейл“, сподели друг потребител.

Още от NextShark: Сингапурски тийнейджър, осмиван за това, че нарича Чарлз и Кийт „лукс“ е нарече своя посланик на марката

 

Харесва ли ви това съдържание? Прочетете повече от NextShark!

Вирусно видео на индийско куче бебешкият душ лекува деня на нетизените

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР