Източник: Али Паркър„Принцеса Брайлин все още е с нас. Пулсът

Източник: Али Паркър„Принцеса Брайлин все още е с нас. Пулсът ...

Две снимки - тежката съдба на едно дете.


Източник: Али Паркър

„Принцеса Брайлин все още е с нас. Пулсът й е едва доловим. Ние не можем да го усетим, само да го чуем със стетоскоп. Сестрите казват, че може да си отиде в следващия час, но все още има шанс да станат чудеса“.

Така започва текстът под сърцераздирателна снимка на малко момиченце, борещо се за живота си в болница в Пенсакола, щата Флорида. Нейната майка я публикува в социалната мрежа Фейсбук, за да покаже колко безпощаден може да бъде ракът с едно дете.

Фотосът би разчувствал всеки, който има сърце. На него се вижда спящото 5-годишното момиченце, обгърнато от различни системи, но и от любимите си плюшени играчки, които не може да прегърне. На стол до него стене от отчаяние 49-годишният й дядо.

„През повечето време съм лежала до леглото, снимката е направена по-рано. Моето куче Санди също е тук и лежи до Брайлин през цялото време… Днес беше изключително труден ден и нямам представа какво ще правя през следващите няколко часа. Никой не може да се справи с това …“, пише през сълзи майката.

Свързани статии.. Лъч надежда за Наталия 0 Капачките, които спасяват живот 0 Живот с муковисцидоза 2

През декември 2017 г. лекарите откриват, че малкото момиченце има глиом (тумор) на мозъчния ствол, който прогресира много бързо. Изследванията в болницата "Сейнт Джуд“ показват, че това е много рядка форма на рак, която засяга децата на възраст между 5 и 10 години.

„Той е чудовище. Сякаш се насочва към хората, които най-много губят, но са щастливи, но и към хората, които са достатъчно силни, за да се справят с него с грация и смелост“, казва Али Паркър, майката на Брайлин.

В пристъп на отчаяние тя излива чувствата си във Фейсбук и от публикациите й става ясно, че баща й също е болен от рак. Жената споделя, че не знае как ще събере сили, за да погребе първо детето си, а после и неговия дядо, за който прогнозите на лекарите също не са добри.

Само за няколко часа снимката обикаля социалната мрежа и събира хиляди коментари. Фотосът е споделен над 4 хиляди пъти. Под него много хора изразяват своята подкрепа към семейството в тежката му битка. И докато при публикуването му майката пише, че скоро детето й ще бъде ангел, няколко дни по-късно тя е изпълнена с надежда за оздравяването му.

„Брайлин вдъхнови хората по цял свят. По-рано днес разговарях с социални работници и лекари. Един от тях ми каза, че има лечение за нея. Той вярва, че още има шанс. Най-накрая един лекар, който иска да ни помогне!“, обяснява тя.

Глиомите са видове тумори, които възникват в главния и гръбначния мозък. Те са най-честите на това място, но могат да бъдат с различна степен на злокачественост. Всички, локализирани в мозъчния ствол или съседните вентрикулни структури имат по-лоша прогноза и бързо водят до фатален край. Главоболие, гадене и повръщане, епилептични пристъпи, речеви проблеми, слабост в крайниците, са най-срещаните им симптоми.

Майката уточнява, че със своите снимки и публикации не цели съжаление, а по-скоро иска да информира повече хора за последиците от рядката форма на рак, покосяваща много малки деца в Щатите.

„Преди не се гордеех с моята Брайлин. Тя винаги е била трудно дете. Подценявах силата й, никога вече няма да правя тази грешка“, гласи скорошна публикация на Али във Фейсбук, от която става ясно, че детето все още е живо.

Подкрепа на 5-годишната Брайлин дава и нейната сестричка, която не спира да държи ръката й в болницата. Техните роднини пристигат един след друг в лечебното заведение още на 7 януари, за да се сбогуват с русото момиченце, но то не бърза да си отива от този свят и им показва, че е най-борбеното сред тях. А на тях им остава надеждата за чудо.

Източник: puls.com