Източник: www.opel.bg • Изцяло в духа на времето: Нов динамичен компактен

...
Източник: <a href=http://www.opel.bg
target=_blank>www.opel.bg •	Изцяло в духа на времето: Нов
динамичен компактен
Коментари Харесай

Напълно нов SUV: Атлетичният и приключенски Opel Grandland X

Източник: www.opel.bg

• Изцяло в духа на времето: Нов динамичен стилен SUV модел за бързо растящия пазар в този сегмент
• Изцяло изящен: Стилният Opel със спортни линии и динамични пропорции
• Изцяло необятен: Много пространство за авантюристичен настроени пасажери и техния багаж
• Изцяло под надзор: Системата Grip Control за сцепление на всякаква повърхнина
• Изцяло предпазен: Автоматично аварийно спиране, отбрана на пешеходците, предупреждение при отмалялост
• Изцяло в светлина: Адаптивни предни светлини AFL с напълно LED предни светлини
• Изцяло в духа на фамилията: След Mokka X и Crossland X, третият член на фамилията на Opel X

Рюселсхайм. Ето къде спортният характер се среща с духа на приключенията: модерни, динамични линии, солидно офроуд излъчване и високи позиции на седалките, осигуряващи видимост, типична за SUV. Това е новият Opel Grandland X, разполагащ с гама от високотехнологични решения и изобилие от място за петима настроени за приключения пасажери, техния багаж и спортно съоръжение. Тези качества превръщат Opel в нов противник на моделите от бързо растящия SUV сегмент. В компактния клас самичък по себе си, делът на SUV моделите се е нараснал от седем процента през 2010 година на съвсем 20 процента през днешния ден. Дългият 4.48 метра Grandland X изразява атлетичната си външност с динамични форми, изопнати мускули и къси надвеси. А с опционалната двуцветна окраска, компактният SUV показва свой собствен ослепителен жанр. Opel Grandland X ще направи своята международна премиера на тазгодишното автомобилно ревю във Франкфурт (14 – 24 септември, 2017 година).

Идеално оборудван и добре позициониран, новият Grandland X идва на пазара през есента като трети член на фамилията Opel X. Той се причислява към Opel Crossland X и бестселъра Opel Mokka X, като и двата са с по около 20 сантиметра по-къси. Същевременно с това Grandland X уголемява гамата на Opel в изключително известния компактен сегмент, включващ още Astra и Zafira.

“Стилният нов модел е подготвен да атакува бързо растящия стилен SUV сегмент – именно там е мястото на новия Opel Grandland X. Неговото име е израз на авантюристичен дух, независимост и безкрайност. Със своя спортен дизайн, Grandland X наподобява по фантастичен метод и има упоритостите да привлече и удовлетвори нови клиенти на марката Opel. Отвъд присъщите за SUV качества, той разполага с гама от високотехнологични решения, които го превръщат по едно и също време в безвреден и гарантиращ удоволствието автомобил. С Grandland X, Opel ще предложи на пазара един солиден SUV, който доста хора ще желаят да притежават, ” отбелязва изпълнителният директор на Opel доктор Карл-Томас Нойман.

Гамата от съвременни системи за подпомагане на лидера и технологии свързани с комфорта на Grandland X са от най-високо равнище: Адаптивен темпомат с различаване на пешеходци и автоматизирано аварийно спиране (Adaptive Cruise Control with pedestrian detection and Automatic Emergency Braking), Предупреждението за умора на лидера (Driver Drowsiness Alert), Асистентът за паркиране (Advanced Park Assist) и панорамната 360° камера са единствено част от тях. Сертифицираните от AGR ергономични седалки (AGR, Германско Дружество за здрави гърбове), кормилото и предните и задни седалки с затопляне, както и задната врата, която се отваря с просто движение на крайници, обезпечават високо ниво на комфорт. Типично за Opel, лидерът и пътниците в Grandland X се любуват на изключителни благоприятни условия по отношение на свързаността с най-новото поколение системи IntelliLink, както и асистента за персонална съгласуваност и услуги Opel OnStar, който в този момент предлага нови услуги като резервиране на хотелска стая и възможност за търсене на място за паркиране. Смартфоните могат да бъдат зареждани безжично по апостериорен път. Opel следва ревниво своята отдаденост в това да предлага светлинни технологии от най-високо равнище, като оборудва Grandland X с LED адаптивни предни светлини. Функции като светлини за завой, помощник на дългите светлини и автоматизираното поддържане на нивото на снопа подсигуряват оптимално осветяване на пътя и пространството пред автомобила, осигурявайки наслаждение от шофирането и през нощта.

Grandland X обезпечава на първо място безопасно и несъмнено шофиране на драго сърце през цялата година и на всякаква настилка. Това в огромна степен се дължи на предлаганата като допълнително оборудване електронна система Grip Control, която изключително с гуми M&S гарантира изключително равнище на сцепление в различни пътни обстановки. Водачът разполага с избор от пет режима на работа. Системата адаптира разпределението на въртящия миг към предните колела, разрешава пробоксуване на гумите при положение, че това е нужно, а при наличие на автоматизирана трансмисия настройва точките на превключване, както и логаритъма на реакция на мотора при подаване на газ. Всичко това позволява постигане на оптимално сцепление и стабилна управляемост, без значение дали Grandland X се движи по сняг, тиня, пясък или мокри повърхности.

Изострени линии с прецизни елементи: Колко грациозен в действителност може да изглежда един SUV модел

При дължина 4 477 милиметра, ширина 1 844 милиметра и височина 1 636 милиметра, новият Opel Grandland X е един прелъстителен и солиден SUV модел със мощно спортно присъствие от всяка вероятност. В предната част над защитната престилка, предната решетка с горделивост носи знака със мълния на Opel. Хромирани крилца обгръщат марковото лого и се проточват настрани към изтънените LED предни светлини с два криловидни детайла, оптически разширявайки предната част и добавяйки своя дан в мощната, солидна стойка на Grandland X. Предният похлупак е с характерната за Opel чупка – още един елемент въплъщаващ дизайнерската философия на Opel, в която „ Скулптурната артистичност се среща с германската прецизност “.

Страничните елементи са привлекателно съчетание от чара на солидността на един SUV и елегантните линии. Мускулестите, скулптурирани арки на калниците и защитните детайли в долната част на автомобила акцентират офроуд излъчването на Grandland X. Същевременно с това, изчистените линии и деликатният релеф на острието в долната част на вратите разпознават новия Grandland X като член на фамилията на Opel. Предлаганата опционално двуцветна багра, при която покривът е в контрастиращо черен цвят, добавя още един щрих на индивидуализация. Плавното му преливане в останалата част от каросерията се подчертава от впечатляващата трета колонка, създаваща динамична връзка със задната част. Погледнат откъм гърба Grandland X показва до най-малкия подробност какво изразява дизайнът на един същински SUV модел: необятна стойка, сребристи подподови защитни детайли с интегрирани накрайници на изпускателните тръби отляво и отдясно, а над тях защитни облицовки с тесни задни LED светлини. Всичко това подчертава спортния, мускулест тип на новия модел.

“Новият Grandland X е един съвременен SUV с изключително наличие и дръзновен дизайн, който наподобява по едно и също време стилен, спортен и мускулест. Допълнително развихме своята дизайнерска философия, за да създадем SUV в този конкурентен сегмент, който съчетава спортния дух и елегантността, с цел да превзема погледите на хората, ” отбелязва вицепрезидентът отговорен за дизайна Марк Адамс.

Grandland X основава същото лъчение за качество и в интериора: инструменталният панел и централната подпора със сензорен екран преливат чисто един в различен и са прецизно ориентирани към лидера. Централната подпора включва три хоризонтални реда от контролни органи за последен и подсъзнателен достъп до инфоразвлекателната и климатичната системи и контрола на ходовата част. Повърхностите на интериора създават изключително прелестно чувство при докосване, осигурявайки на лидера и пътниците цялостен комфорт на всяко едно от местата. Пътниците се усещат комфортно в типичните за SUV високи седалки, които улесняват качването и слизането и подобряват видимостта. Дългото междуосие от 2675 милиметра също допринася за съществуването на обилие от пространство за петима индивида в този SUV от компактния клас. А товарният размер от 514 до 1 652 литра осигурява успокоение при преместване на много багаж и спортно съоръжение. С всичко това Opel Grandland X може да конкурира дори най-просторните комби модели от компактния клас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР