Източник: www.nissan.bg • Иконата на Nissan Intelligent Mobility идва с повишена

...
Източник: <a href=http://www.nissan.bg
target=_blank>www.nissan.bg •	Иконата на Nissan Intelligent Mobility идва с
повишена
Коментари Харесай

Премиера на новия Nissan LEAF в Европа: Летвата на пазара за масови електрически автомобили става по-висока

Източник: www.nissan.bg

• Иконата на Nissan Intelligent Mobility идва с повишена мощ, повишен пробег, по-добри технологии за сигурност и свързаност, вградени в най-модерния и достъпен 100% електромобил на планетата

• От през днешния ден, във връзка европейското пазарно лансиране на модела, се предлага ексклузивната версия Nissan LEAF 2.ZERO

Nissan показа новия Nissan LEAF в Европа, следващото потомство на най-продавания в света автомобил с нулеви нездравословни излъчвания. Въплъщавайки фирмената визия Nissan Intelligent Mobility, този нов модел е освежен, за да предложи по-голям пробег, динамичен дизайн, усъвършенствани технологии за подпомагане на лидера и подобрена свързаност.

Представяйки LEAF на Nissan Futures 3.0 в Осло, Норвегия, Филип Сейлард, старши вицепрезидент по продажбите и маркетинга в Nissan Европа, съобщи: „ Новият Nissan LEAF е най-модерният и наличен 100% електрически автомобил на планетата. Той е иконата на Nissan Intelligent Mobility, нашата визия за бъдещето. Това е автомобил, който ще ви накара да се почувствате по уверени, по-развълнувани и по-свързани от всеки друг всеобщ електрически автомобил в историята. Той е необикновен. ”

Nissan Intelligent Power: електрическият задвижващ тракт, който ви обезпечава по-голям пробег и повече неспокойствие
Новият Nissan LEAF предлага повишен пробег от 378км* с едно зареждане, позволявайки на водачите да се любуват на по-дълги пътувания, свързани посредством разширената европейска CHAdeMO Quick Charging мрежа. В същото време новият електрически задвижващ тракт предлага също мощ от 110kW и въртящ миг от 320 Нм, подобрявайки ускорението и удоволствието от шофирането.

Nissan Intelligent Driving: технология, проектирана да усъвършенства удоволствието от пътуването, безопасността и да понижи напрежението

По-интелигентни технологии
Новият Nissan LEAF е оборудван с внушителен технологичен пакет, включително усъвършенстваната система за подпомагане на лидера ProPILOT, която гарантира решително, по-комфортно управление. ProPILOT употребява кормилното управление, прекъсването и ускорението, за да подкрепя лидера при придвижване в една лента в запушване или на автомагистрала. В бавно движещ се трафик той разрешава на новия LEAF самостоятелно да понижава скоростта или да спре напълно. След това той възобновява следването на предходния автомобил, когато трафикът потегли. Включен е също ProPILOT Park - система, която предлага изцяло самостоятелно паркиране.

По-добър надзор, по-малко напрежение
Революционната технология e-Pedal в новия Nissan LEAF трансформира метода, по който хората карат, като им дава възможност да потеглят, форсират, понижават и спират – единствено посредством увеличение или намаляване на натиска върху педала на газта. Когато вдигнете крайници си от педала на газта, автоматизирано се задействат хидравлични и фрикционни спирачки, които спират автомобила на място и регенерират отделящата се по време на спиране енергия, която се насочва към батерията. Автомобилът остава на място, даже да спре на стръмен надолнище нагоре или надолу, докато педалът на газта не бъде отново натиснат, намалявай напрежението по време на шофиране, както в никакъв случай до момента.

Nissan Intelligent Integration: свързване на енергията на батерията с обществената инфраструктура

Новият Nissan LEAF не е единствено електрически автомобил
И въпреки всичко новият Nissan LEAF е доста повече от само 100-процентов електрически автомобил. Той е мобилен захранващ апарат, снабден с неповторимо в двете посоки зареждане. Това значи, че той може да отдава енергия за зареждане на заобикалящия го свят, свързвайки се с домашната или офисна електрическа мрежа. Той даже може да върне всеки допълнителен електрически заряд, с цел да зареди и стабилизира локалната енергийна мрежа благодарение на новаторската технология Vehicle to Grid на Nissan.

Стилен отвън…
Окото притеглят освен модерните технологии в новия Nissan LEAF. Елегантен профил, изострен, динамичен тип и отлична аеродинамика го вършат естетически привлекателен за европейските клиенти. Всеки, осведомен с дизайнерските характеристики на Nissan, ще разпознае отличителната бумеранг форма на фаровете, V-motion потока начело, характерната радиаторна решетка в ярко синьо и сините елементи в задната ризница.

…и от вътрешната страна
Новият Nissan LEAF е с изцяло променен интериор, който е фокусиран върху водача и съчетава интелигентно оползотворяване на пространството с оптимална функционалност. Преден панел във формата на „ реещо се крило ” и блестящо сини шевове на седалките, арматурното табло и волана създават спокойна атмосфера и чисто усещане за качество. В същото време новият 7-инчов, пълноцветен (TFT) дисплей подчертава главните характерности, включително технологията Safety Shield, средство за отчитане на наличната мощност и информация от аудио и навигационните системи. За подобряване на свързаността са интегрирани също Apple CarPlay и Android Auto*(в взаимозависимост от пазара).

Уникална версия във връзка европейското лансиране на модела
За да означи старта на европейските продажби на второто потомство Nissan LEAF, от днес стартират продажбите на уникална версия: новата лимитирана серия Nissan LEAF 2.ZERO. Тази версия е първият модел в Европа, който ще е напълно оборудван с технологията ProPILOT на Nissan, която осигурява най-увереното и комфортно изживяване зад кормилото. Доставките на автомобилите ще стартират от началото на 2018.

Технически характерности на новия Nissan LEAF

Екстериор

Обща дължина (мм)
4480
Обща ширина (мм)
1790
Обща височина (мм)
1540
Междуосие (мм)
2700
Широчина на следата отпред/отзад (мм)
1530-1540/1545-1555
Минимален пътен луфт (мм)
150
Коефициент на противодействие (Cd)
0.28
Гуми
205/55R16 или 215/50R17
Багажник (VDA)
435 л

Тегло/капацитет
(кг)
Собствено тегло
1490-1520
Капацитет
5 пасажера
Брутна тегло на автомобила
1765-1795

Батерия

Тип
Литиево-йонна батерия
Капацитет
40 kWh

Електрически мотор

Име
EM57
Максимална мощ
110 kW (150 к.с.)/3283~9795 об./мин
Максимален въртящ миг
320 Nm (32.6 kgf・m)/0~3283 об./мин

Представяне

Пробег
378 км (NEDC KM)
Време за зареждане (нормално зареждане)
16 ч (3 kW) – домашна ел. мрежа

8 ч (6 kW)
5,5 ч (* нов 7 Kw)
Време за зареждане от предизвестие за изтощаване на батерията до 80% (бързо зареждане)
40 мин (50kw)

LEAF 2.ZERO наличие

378 км / 235 благи (пробег по NEDC цикъл)*
6.6kW бордово зарядно
ЕКСТЕРИОР:
17 ” алуминиеви джанти
Затъмнени странични прозорци
Електрически сгъващи се странични огледала, оцветени в цвета на купето
B-колана в черен емайл
Предни фарове за мъгла
Халогенни фарове с LED DTRL и ръчно изравняване на височината на светлинния сноп
Асистент за дългите светлини на фаровете
Хромирани дръжки на вратите
Заряден вход с осветяване
ИНТЕРИОР:
7 " TFT екран & аналогови уреди
Седалки: рециклирана вълнена материя, черен цвят
Кожен волан с бутони
Джобове в облегалките на седалките DR + AS
Механична пътническа седалка (плъзгане + накланяне)
Сгъващи се задни седалки (60/40)
Централен подлакътник начело

КОМФОРТ & УДОБСТВО:
e-Pedal
i-Key & PES (старт бутон)
Електрическа паркинг спирачка
Огледало за назад виждане (с автоматично затъмняване)
Автоматична климатична система
Сензор за автоматизирано включване на фаровете и стъклочистачките + Функция „ Изпращане ” на фаровете + Автоматично включване на спешните светлини
Предни и задни електрически прозорци
Сенници с осветяване
Регулируем във височина волан
12V вход (x1) + USB вход (x1)
АУДИО & ТЕХНОЛОГИЯ:
NissanConnect EV 7 " (NAVI + DAB + IPOD_CON + BTSA + VR (SIRI PH_2) + S-PHONE_CON (ANDROID +CARPLAY)/без CD, според от страната/
Intelligent Around View екран със засичане на движещ се обект (MОD), Intelligent Driver alertness
Паркинг датчици (предни и задни)
6 високоговорителя
ProPILOT
Интелигентен круиз надзор
Разпознаване на пътни знаци
БЕЗОПАСНОСТ
ABS + EBD + Brake Assist + Hill Start Assist
6 въздушни възглавници (отпред, в профил, въздушни завеси)
ISOFIX
Интелигентен надзор на траекторията
Интелигентно спешно прекъсване (IEB) с разпознаване на пешеходци
Предупреждение за овакантяване на пътното платно / интервенция
Предупреждение за напречен трафик отзад
Предупреждение за сляпа точка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР