Източник 24 часа, снимка Булфото42,8% от българите са съгласни да

...
Източник 24 часа, снимка Булфото42,8% от българите са съгласни да
Коментари Харесай

Договор къща не храни! 43% от българите съгласни на заплата на ръка

Източник " 24 часа ", фотография Булфото

42,8% от българите са съгласни да се обезпечават на по-малка сума, а остатъка от заплатите си да получават на " ръка ". Това демонстрира научноизследователски план " Икономиката в сянка като девиантно държание " (2016-2019), който е изработен от екип учени от Българска академия на науките.

В изследването са взели участие 1000 интервюирани, като от тях 18,8% са напълно съгласни, а 24% са до известна степен. Без контракти са съгласни да работят 36,8% от интервюираните.

Не е толкоз значимо дали имаш контракт, а какъв брой пари ти влизат в джоба в края на месеца, считат 49% от интервюираните.

37% пък са напълно съгласни, че с почтеност и труд не може да се изкарат доста пари.

56,9% от отговарящите са споделили, че за нищо на света не биха погазили закон, даже и да виждат, че от това ще имат материална изгода. 65% са уверени, че всички закони би трябвало да се съблюдават.

Поне половината от българите изпитват доста съществени подозрения във връзка с качеството на законите - намират ги за несъответстващи, нерелевантни и сложни за приложение. Само 31,9% считат, че множеството законови правила са добре написани и са изцяло използвани за действителния живот.

" Като цяло може да се заключи, че българинът става все по-критичен към качеството на законодателството ", изяснява пред " 24 часа " социологът проф. Емилия Ченгелова.

Изследването сочи още, че сред 28 и 30% е делът на сивата стопанска система у нас, като по този индикатор страната е на едно от челните места в Европа.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 51 секунди) Рейтинг: 25745 | Одобрение: -22965 И тези цървули, дето се  обезпечават на малко, след 20г да не реват за какво са с 200 пенсия? Ей, калцуни мазни!!!! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music | Onima Production | BigDealRecords (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР