Източник 19 минути, снимка БулфотоДва търга за общо 400 млн.лв.

...
Източник 19 минути, снимка БулфотоДва търга за общо 400 млн.лв.
Коментари Харесай

19 минути: 400 млн.от 3,5 млрд.лв. нов дълг взе Горанов, защо при този излишък?

Източник 19 минути, фотография Булфото

Два търга за общо 400 млн.лв. нов дълг от плануваните общо над 3,5 милиарда лева, които ще изтегли хазната ни до 2021 година пусна министърът на финансите Горанов през Българската национална банка на една и съща дата – 19 юни. 

На пръв взор е забавно за какво страната ще тегли 3,5867 милиарда лева в случай, че съгласно него имаме съпоставим с тази сума бюджетен остатък, а с изключение на него, и значителен фискален запас. Защо това звучи мъчно обяснимо финансово, да не кажем налудно? Според периода на погасяване заемът ще донесе 30% рента на този, който ни го дава. В страна, която не може да избави тежко болните си деца и лечебните заведения от закриване за смешни на фона на сходни суми пари.
Трябва да се знае също, че незабавно след поемането на тези задължения, ще би трябвало да се заплащат първите вноски по поетия от кабинета Борисов 2 през март 2015 година голям различен заем. Напомняме, че това държавно управление си позволи да си дефинира рамка да вземе в мандата си от 2 години 16 млрд.лв. В тази сума не влизат спомагателни борчове, в които влезе страната като да вземем за пример над 2,2 милиарда лева на Българския енергиен холдинг, на който държавното управление е притежател от наше име и е заседнал в непознати в историята на страната отговорности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР