Източната турска провинция Ван, на границата с Иран, беше разтърсена

...
Източната турска провинция Ван, на границата с Иран, беше разтърсена
Коментари Харесай

5,4 по Рихтер люля източна Турция, хората изпаднаха в паника

Източната турска провинция Ван, на границата с Иран, беше разтърсена от земетресение с магнитуд 5,4 по Скалата на Рихтер. Органът за ръководство на бедствията и изключителните обстановки (АFAD) съобщи, че епицентърът му е област Йозалп.
По-късно губернаторът на Ван Мехмет Емин Билмез съобщи, че до момента в региона няма известия за жертви или вреди,  предава БГНЕС. Вътрешният министър Сюлейман Сойлу също направи изказване по-късно, заявявайки, че са докладвани единствено частични вреди на една постройка, предава БГНЕС.
Има регистрирани по-слаби вторичи земетресения, най-силният от които за момента е с магнитуд от 4,7 по Скалата на Рихтер.
Трусовете провокираха суматоха в града, където хората бяха видяни да напущат тичайки здания.
Медиите оповестяват, че земетресението е било усетено и в Битли с, друга източна провинция, на към 220 километра западно от Ван.
Градът е ситуиран в сеизмично деен район, покрай границата с Иран, и помни няколко тежки трусове в последните години.
Девет души починаха през февруари в квартал Башкале на Ван, когато земетресение с магнитуд 5,9 удари покрай региона на границата на Турция с Иран.
Провинция Ван беше наранена от огромно земетресение с магнитуд 7,2 на 23 октомври 2011 година Земетресение с магнитуд 5.6 раздруса града още веднъж на 9 ноември.
Според АFAD земетресенията на 2 октомври и 9 ноември от 2011 година са лишили 644 живота и са оставили ранени съвсем 2000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР