Източната част на Слънчев бряг, където се намират повечето хотели

...
Източната част на Слънчев бряг, където се намират повечето хотели
Коментари Харесай

Слънчев бряг без осветление и без Великденски ваканции

Източната част на Слънчев бряг, където се намират множеството хотели на първа и втора линия около плажа, администрациите и полицейското ръководство, както и хиляди жилища, е в цялостен мрак вечер поради спряно електричество. Това разгласи за TravelNews Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска и член на УС на Клуб на хотелиера в Несебър. Държавното сдружение Слънчев бряг АД с принципал министъра на туризма и рекордна загуба от 1,6 млн.лв. за 2022 година е изключило уличното осветяване, с цел да " пести средства ”. Компанията стопанисва инфраструктурата в Слънчев бряг – изток.

" Ситуацията пречи на бизнеса и няма да отворим хотелите за Великден макар интереса от румънски и български туристи ", сподели Налбантов. Той даже е отказал огромна група от Гърция, тъй като ще направи антиреклама на курорта и изобщо на България. Държавата кани пролетно и предсезонно за маса пари и публицисти от целия свят, които да ни вършат реклама с материали, какво ли ще напишат при тази тъжна панорама? В момента шетат и представители на огромните туроператори, които разчитаме да върнат туристите от чужбина, при които спадовете не престават и след К19 без изгледи за растеж. Тече и акция за 6 млн.лв. в непознати медии. От друга страна, в Слънчев бряг има непрекъснато живеещи към 5000 души. Също по този начин са настанени и доста украински бежанци.

В западната част на Слънчев бряг, където хотелите са неведнъж по-малко, само че има доста нощни заведения, която не е ръководена от сдружението на Министерството на туризма, има работещо улично осветяване вечер. Инфраструктурата в нея е към община Несебър.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР