Източиха язовир Цанков камък“ почти до дъно заради подводни отвори,

...
Източиха язовир Цанков камък“ почти до дъно заради подводни отвори,
Коментари Харесай

Източиха яз. Цанков камък заради подводни отвори в скалите

Източиха язовир „ Цанков камък “ съвсем докрай поради подводни отвори, които следва да бъдат облицовани. Това оповестиха от Националната електрическа компания, представени от Plamak.bg.

“В чашата на язовир „ Цанков камък “ се включва част от коритото на река Грашня. Коритото на реката е доста карстов регион, има съществуване на ронливи скали, от което се получават подводни отвори, което води до загуби на водни количества.

По време на ремонтните действия би трябвало да се поддържа доста ниско равнище на язовира, с цел да се изпълнят строителните работи по облицовката на отворите.

Основната задача ще е да се направи обшивка на коритото на река Гашня, само че дружно с това е се направи настоящ ремонт и на Хидрогенератор №1 – до 21 юли 2017 година, и на Хидрогенератор №2 – от 24 юли до 18 август, във Водноелектрическа централа „ Цанков камък “.

От НЕК показват, че ремонтът е координиран с Електроенергийния систематичен оператор още през октомври предходната година.

Завиряването ще стартира на 1 септември.

От НЕК са безапелационни, че се чакат минимални загуби откъм производството на електрическа сила, защото Водноелектрическа централа „ Цанков камък “ е част от каскада „ Въча “. Водата, изпусната от освновен изпускател на язовира, ще бъде енергийно модифицирана от ПАВЕЦ „ Орфей “, Водноелектрическа централа „ Кричим “, Водноелектрическа централа „ Въча 1 “ и Водноелектрическа централа „ Въча 2 “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР