Изтичащата днес първоначална забрана за всички полети от Китай, Южна

...
Изтичащата днес първоначална забрана за всички полети от Китай, Южна
Коментари Харесай

Забраната за всички полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания се удължава до 12 април

Изтичащата през днешния ден първична възбрана за всички полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания се удължава до 12 април, като се изключи тези, за които Групово дело ГВА е издала позволение, оповестиха от МТИТС.

Българската страна може да потърси различни ограничения, в това число при нужда спомагателни полети до Италия и Испания, за превозването на български жители, които биха желали да се върнат в България. Всички идващи пасажери /български жители и чужденци/ от тези страни подлежат на 14-дневната карантина, се прецизира в заповедта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Забраната е известена на всички въздушни превозвачи с годен действен лиценз на Общността, извършващи транспорт на пасажери, товари и поща от/до територията на България, на Директива за птиците РВД, всички летища за публично прилагане на територията на Република България, и е оповестена на интернет страницата на Групово дело ГВА: www.caa.bg

Няма ограничавания за товарни полети, в това число поща, за осъществяването на държавни полети, филантропични полети и такива за оказване на незабавна здравна помощ, както и кацания по механически аргументи на въздухоплавателни средства на летища на територията на България, прецизират на уеб страницата си от МТИТС.

От МТИТС напомнят ограниченията, включени в " Бюлетина по сигурност на полетите " на Групово дело ГВА за осъществяването на наложителни минимални противоепидемични ограничения от всички въздушни превозвачи, кабинни екипажи, летищни оператори, наземни оператори и организации за техническо обслужване на въздухоплавателни средства.Те включват в летищните терминали да се позволяват единствено пасажери с годен билет, като позволената минимална отдалеченост сред заминаващите пасажери в терминала е 1 метър. Важни са още условията - пасажерите да се явят в терминала за обработка най-малко 2 часа преди полета; летищният личен състав и този по наземно обслужване да бъдат оборудвани с защитни здравни средства /маски, ръкавици/;задължително сепариране и съпровождане на идващите с обособени полети пътници;всички пасажери /пристигащи и заминаващи/ подлежат на здравен обзор /измерване на температурата/;пристигащите пасажери се задължават да попълнят анкетна карта / електронен въпросник. Летищните оператори са задължени да изпращат ежедневни отчети за плануваните полети до Групово дело ГВА, както и да ползват процедури за карантина, в съгласуваност с държавните органи по публично здраве. Пътниците от своя страна следва да бъдат осведомени за използваната процедура, в случай че на борда бъде открит пасажер, възпален с COVID-19, а водачите да рапортуват подозренията за случаи на COVID-19 на борда пред контрола на въздушното придвижване, преди кацане.

Актуална информация за всички анулирани полети от и за летище София към 10.00 ч. през днешния ден, 30 март, може да се види на интернет страницата на МТИТС в рубриката COVID-19.

По отношение на железопътния превоз - с продължение на заповедта до 12 април са спрени всички интернационалните влакове, извършващи трансграничните пътнически транспорти до и от прилежащите страни - Турция, Гърция, Сърбия и Румъния.

Няма ограничавания за железопътен товарен превоз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР