Изтичането на посочените в закона срокове за проверка на имущество

...
Изтичането на посочените в закона срокове за проверка на имущество
Коментари Харесай

Съдът разреши на КПКОНПИ вечните проверки

Изтичането на посочените в закона периоди за инспекция на имущество от страна на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е спънка те да продължат, постанови Върховният касационен съд (ВКС) в тълкувателно решение. С него на практика се дава позволение инспекциите да не престават години наред, въпреки в закона, по който работи комисията, е записано друго.

Тълкувателното дело бе формирано поради разнопосочна правосъдна процедура. Част от съдилищата одобряваха, че след приключването на периодите инспекциите би трябвало бъдат прекъснати. В закона е посочено, че инспекцията продължава 1 година, може да бъде удължена еднократно с 6 месеца и обгръща 10-годишен интервал обратно.

Сръчкване

Тълкувателното решение, което е наложително за всички съдилища, бе оповестено единствено няколко дни, откакто Народното събрание одобри годишния отчет на КПКОНПИ. По време на разискванията депутати от Българска социалистическа партия разкритикуваха шефа на комисията Сотир Цацаров, че в доклада не се загатват миналогодишните кавги " Апартаментгейт " и този с терасата на някогашния ръководител Пламен Георгиев.

Бившият основен прокурор отговори, че отчетът не е вестник, с цел да разказва кавги. След това подсети, че поради тълкувателното дело, по което към момента няма решение, 128 от делата на КПКОНПИ са спрени.То бе формирано още през юли 2018 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР