Изтичането на капитали от частния сектор на Русия почти се

...
Изтичането на капитали от частния сектор на Русия почти се
Коментари Харесай

Изнасянето на капитали в чужбина от руския частен сектор се е удвоило

Изтичането на капитали от частния бранш на Русия съвсем се е удвоило през първите пет месеца на настоящата година, заяви през днешния ден Руската централна банка (РЦБ), представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция. Големият размер на приключването на капитали (или благосъстоянието, изнасяно в чужбина) може да сочи влошено здраве на стопанската система, отбелязва ДПА.

Изтичането на капитали от съветския частен бранш от януари до март 2019 година е достигнало 35.2 милиарда $ по отношение на 18.9 милиарда $ през същия интервал на предходната година, прецизира РЦБ.

Тенденцията в началото е била резултат от преводи на банковия и други браншове за придобиване на задгранични активи, се показва в изказването на институцията.

Икономиката на Русия през последните пет години се бори със глобите, наложени от Запада след анексията на Крим през 2014 година.

Сравнително отслабените цени на главния съветски експорт, петрола, на фона на изобилното предложение на международния пазар също нанесоха удар на рублата, която загуби близо половината от цената си сред 2014 година и 2016 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР