Изтича Зърнената сделка, наричана още и Черноморска инициатива: на 22

...
Изтича Зърнената сделка, наричана още и Черноморска инициатива: на 22
Коментари Харесай

Зърнената сделка: Да се продължи ли или отмени?

Изтича Зърнената договорка, наричана още и Черноморска самодейност: на 22 юли предходната година под егидата на Организация на обединените нации и с посредничеството на Турция Русия се контракти за експорт на украинско зърно от четири пристанища, в това число Одеса. Това е, по този начин да се каже, първата част от интернационалното съглашение. Всички знаят за нея. Но за втората част - по-точно меморандума, който Москва подписа с Организация на обединените нации - избират да не знаят и да не приказват. А той е по-голям за нас.

Факт е, че Русия обвърза единодушието си за хранителна поддръжка за нуждаещите се страни с осъществяването на редица условия. Ставаше въпрос за деблокиране на вътрешния експорт на храни и минерални торове, повторното свързване към системата СУИФТ на нашата “Росселхозбанк ”, която извършваше заплащания, обновяване на доставките на селскостопанска техника и работата на тръбопровода за амоняк Толиати-Одеса (по това време към момента не беше взривен от диверсанти). Не е нужно да сте Айнщайн, с цел да познаете: нито едно от тези условия, написани черно на бяло на хартия и подписани от договарящите страни, не е изпълнено. Въпросът " за какво " има доста елементарен отговор. Защото през цялото време никой нямаше да извърши съветските условия. И хоровият зов за гладните деца от Йемен и други небогати страни, които чакат украинско зърно, беше подправен. Зърно в размер на съвсем 33 милиона тона безшумно потече в към 28 страни, а от това количество " гладните деца от Йемен и Афганистан, както и в Африка " получиха малко повече от 3%.

Междувременно, до момента в който всичките тези повече от тридесет милиона тона отиваха в „ 28 страни “, европейските фермери чесаха черепи изцяло комплицирани: украинското зърно течеше на необятни потоци към Европейския съюз, който постоянно се смяташе за изцяло върховен от позиция обезпечаване на зърно и артикули от неговата преправка. Цените, макар обстоятелството, че търсенето не се е нараснало, а предлагането е станало колосално, паднаха. На фермерите не им се харесаха. Не им се хареса дотам, че съумяха да окажат напън върху личната си Европейската комисия, върху самата фон дер Лайен и да окажат напън по този начин, че председателката да бъде заставен да подпише декрет за възбрана на вноса на Украински селскостопански артикули. Забраната, съдейки по новините от Брюксел, ще бъде удължена доникъде на септември. Във всеки случай Полша, Румъния и Словакия (наред с други страни) упорстват за това. И в този миг на напред във времето излизат към този момент не хора с изцапани с пръст работен гащеризони, а политици с изгладени костюми. Евроатлантиците не могат да се карат нито с Румъния, където в този момент е основан контингентът за бързо реагиране на НАТО, нито с Полша, където същите френски военни инструктори образоват бойците от ВСУ за „ новото контранастъпление “, нито със Словакия, чието управление изскача от рокли и панталони да даде на Киев повече въоръжение.

И надлежно митингите на земеделци хвърлиха светлина върху един въпрос, на който глобалисткият хайлайф толкоз насилствено отговаряше. Зърното трябваше да бъде извадено не с цел да се нахранят гладуващите, а спекулантите (а зърното, сходно на петрола, също се търгува на борсата) да изпълнят джобовете си. Ставаше въпрос за стотици милиони евро.

Искахте ли договорка? Вие я получихте. Вие имате стока, ние имаме търговец. И дано гладните бъдат нахранени от този, който в действителност постоянно ги е хранил. От Русия. Която деликатно изпраща зърно и селскостопански артикули, като се концентрира освен върху търсенето, само че и предвиждаше вероятни спирания в доставките за трети страни. Следователно износът на нашето зърно - в частност на страната на Африка - е повишен с над 35% за последната годината.

През миналата година Русия не получи безусловно нищо от договорката: никаква връзка на “Росселхозбанк ” със СУИФТ, никакво облекчение на глобите върху износа на торове.

Тоест, обстановката през днешния ден наподобява безусловно същата като при разширението на НАТО: сякаш всичко е контрактувано и всеки е заречен на всеки, а в реалност - неистина и машинация. Лъжците се оказаха персонажи от най-голям сан на бюрокрацията на Организация на обединените нации, като ръководителя на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване Ребека Грийнспан и нейния заместител по филантропичните въпроси Мартин Грифитс. Разбира се, те са " надълбоко ангажирани с оптимални старания за цялостното използване на Черноморската самодейност и меморандума ", само че резултатите са такива, каквито са. Ако „ дълбокото ангажиране “ се провали с тропот, то виновникът от дълго време е открит. Остава единствено да го назовем.

Междувременно явно офанзивата на украински БПЛА против Севастопол също може да се преглежда като продължение на " дълбокото ангажиране " - тъкмо ден преди приключването на договорката. И това може да се одобри като провокация. Русия ще се възмути и ще реши да откаже удължаването. И целият Запад ще извика: " Ааа! Какво казахме? Ето кой е основният изверг! Искахме да нахраним гладуващите, а Москва ни пречи! "

Какви са изводът и изходът от този зърнен блъф?

Това, което Кремъл предлага, е директно съдействие с тези, които се нуждаят от нашата помощ (интензивните диалози лице в лице тази седмица с водача на Еритрея и телефонният диалог с южноафриканския президент, които Владимир Путин организира, са единствено върхът на айсберга, тъй като в допълнение работят както Министерството на външните работи, по този начин и други съответни отдели). Един от резултатите от нашето в действителност надълбоко (без кавички) ангажиране ще бъде стопански конгрес: Русия ще одобри своите африкански другари и сътрудници в Санкт Петербург.

Затова в действителност не е толкоз значимо дали ще се случи - дали ще има удължение на зърнената договорка или не. Решенията на форума в Санкт Петербург ще бъдат фундаментални, в това число в битката с глада. А с тези, които към този момент доста пъти са ни мамили, Русия ще се свързва единствено по незабавна потребност и след многочислени молби от „ отсрещната страна “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР