Изтича времето на България - като държава и като население,

...
Изтича времето на България - като държава и като население,
Коментари Харесай

Ренета Инджова: Изтича времето на България

" Изтича времето на България - като страна и като население, което не е на този свят, не живее действителен политически живот, не знае какво би трябвало да прави, не знае по какъв начин да се бори ". Това сподели пред БНР Ренета Инджова, длъжностен министър-председател в интервала октомври 1994 - януари 1995 година - първата жена министър председател на България.
" Завършила е историята с действието на демократична, правова страна, която се ръководи от състоятелна изпълнителна власт, разграничена от другите управляващи ", добави още тя Ренета Инджова.
По думите ѝ покриването на един скандал с различен е най-сигурният метод да се продължава по същия метод - с корупция и с разрушената държавност ". Според нея не би могло да има по-голям скандал, който да претупа днешния: " Посяга се на президента ".
Инджова разяснява, че прокуратурата се е прицелила в президента Румен Радев, тъй като " не би трябвало да се цели върху оня, който е провокирал до момента нуждата да слезе от властта ":
" Мандатът е не да се узурпира, а да се упражнява власт. Както се вижда, нашето държавно управление е готово на всичко, с цел да може да стои на власт. Нещата, които се случват, са логическо продължение на нежеланието да се обозначат проблемите на нашето политическо съществуване. Да се търсят позволения. Да се сменят държавни управления, което в други страни става за една нощ ".
Инджова изрече догатки за реакцията на международни сили на протичащото се у нас:
" Едните желаят да вършат тук ракетни бази - на една територия, на която държавността и националната сигурност изобщо не съществуват. Другите ще търсят да утвърдят своето икономическо наличие в района. На третите даже се обозначихме, че сме против настоящия режим на Ердоган (президентът на Турция - бел. ред.) и по тази причина се случват такива неща тук. В момента предизвикваме целия свят, та който вземе отношение, той да позволи проблема ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР