Изтича срокът за ползване на данъчна отстъпка за едноличните търговци.

...
Изтича срокът за ползване на данъчна отстъпка за едноличните търговци.
Коментари Харесай

Срокът за 5% данъчна отстъпка за ЕТ и фермери изтича на 1 юни

Изтича срокът за прилагане на данъчна отстъпка за едноличните търговци. Те имат право да понижат с 5% сумата за довнасяне, в случай че до 1 юни платят целия дължим налог върху доходите, получени през предходната година.  Облекчението важи също за платците на патентен данък и за земеделските производители. 

Заради пандемията COVID-19 и изключителното състояние тази година бе отсрочено подаването на данъчни заявления от компаниите и едноличните търговци за 30 юни, вместо 30 април. Все отново от Национална агенция за приходите показват, че досега 56 000 еднолични търговци, плащащи патентен налог, и земеделските стопани са подали заявления. 

До края на юни е срокът, в който едноличните търговци би трябвало да заявяват и внесат окончателните обществени и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация те подават декларация пример  № 6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски.

До 30 юни беше продължен и срокът за обявление и заплащане на корпоративен налог, налога върху разноските, налога върху приходите на бюджетните предприятия, налога върху приходите от помощни и спомагателни действия по смисъла на Закона за хазарта, както и на налога върху активността от опериране на кораби, напомнят още от Национална агенция за приходите.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи от компаниите и едноличните търговци, както и заплащането към бюджета се правят по електронен път посредством портала за е-услуги https://inetdec.nra.bg/, с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР