Изтича срокът за подаване на данъчни декларации. Става въпрос за

...
Изтича срокът за подаване на данъчни декларации. Става въпрос за
Коментари Харесай

Изтича срокът за подаване на данъчни декларации

Изтича срокът за подаване на данъчни заявления. Става въпрос за пари, получени през годината от възнаграждения, наеми или други приходи, отвън трудовите контракти.

Хората, продавали артикули в интернет за търговия, също би трябвало да подават заявления пред Национална агенция за приходите. Това може да стане както онлайн, по този начин и на гишетата на приходната организация.

Срокът за Едноличните търговци е 30 юни 2022 година

Рано сутринта пред Национална агенция за приходите в Хасково опашки няма. Божана Илиева от институцията изясни в ефира на " Твоят ден " по Нова нюз, че всички жители, чиито приходи за миналата година са повече от тези, оповестени в трудовите правни отношения, би трябвало да подадат данъчна декларация.

" Все още има дребен % хора, които избират да подадат декларацията си на хартия. Това нормално са тези, които не са се сдобили с персоналния код. Подадени са над 90% от общия брой формуляри, които чакаме за тази година, тъй че през днешния ден надали ще има опашки ", изясни тя.

По думите й доверието на жителите в персоналния електронен ПИК код пораства от ден на ден, което доста улеснява подаването на заявления. " В електронната система елементарно може да се види цялата информация за потребителя ", добави Илиева.

Заявяването и активирането на ПИК кода става бързо и комфортно за потребителите, като даже през днешния ден може да бъде деклариран подобен, разяснява още тя.

" Подадените заявления могат да бъдат поправени до 30 септември ", посочи Илиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР