Изтича даденият от РИОСВ срок за почистване на терена при

...
Изтича даденият от РИОСВ срок за почистване на терена при
Коментари Харесай

Изтича срокът за почистване на терена при виадукта на АМ Струма

Изтича даденият от Регионална инспекция за опазване на околната среда период за разчистване на терена при виадукта на автомагистрала " Струма " при Дупница, осведоми БНР.

След пожар на нелегално депонирани боклуци под оборудването на 13 август бяха нанесени съществени провали на моста и това докара до затваряне на аутобана.

Над 7 хиляди тона са депонираните на това място боклуци , оповестиха в хода на дейностите от АПИ. Възстановяването ще продължи до 4 месеца и ще коства 1,860 млн. лв..

Шефът на компанията " Феникс запас " Кольо Илиев съобщи, че под самият виадукт е почистено.

" Общината да си чисти боклука. Общината в случай че пристигна при мене е друга тематика, Общината не приказва с мен ", разясни той.
 Отнемат разрешителното на компанията за боклуци поради пожара на Автомагистрала
Отнемат разрешителното на компанията за боклуци поради пожара на Автомагистрала " Струма "

Това разгласи екоминистърът Нено Димов

Общината в Дупница смята, че направените от Регионална инспекция за опазване на околната среда наставления към нея са противозаконни и неправилни. Заместник-кметът на града Крум Милев съобщи, че те не са виновната част.

По думите му на последната им среща в Кюстендил АПИ са декларирали, че като са натоварили камионите, Кольо Илиев е подал сигнал на 112 и са ги върнали назад.

" Ние няма да вкарваме кмета в шамарите, да изкарат кмета апаш " , безапелационен е зам.-кметът.
 Две обвинявания поради пожара под виадукта на Автомагистрала
Две обвинявания поради пожара под виадукта на Автомагистрала " Струма "

Собственикът Кольо Илиев е с гаранция от 5 000 лева

Припомняме, огромен пожар в пункта докара до увреждането на самото оборудване, в резултат на което автомагистралата беше затворена.

На 14 август Пътната организация внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница против притежателя на пламналия завод за преправка и изкупуване на вторични първични материали, чийто складирани боклуци провокираха пожара. След това от АПИ оповестиха, че ще ревизират и други сметища под мостове поради пожара край Дупница.

На 19 август стана ясно, че с две обвинявания и гаранция от 5000 лева се е сдобил притежателят на пункта за вторични първични материали, който изгоря под виадукта на автомагистрала " Струма.

На 13 септември екоминистърът Нено Димов разгласи, лишават разрешителното на компанията за боклуци, отговорна за пожара под Автомагистрала " Струма ".
 Нови отпадъци са се появили под моста на Автомагистрала
Нови отпадъци са се появили под моста на Автомагистрала " Струма "

Община Дупница алармира, че новият боклук е от 26 август
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР