Изтекоха 96 часа, откакто батискафът Титан изчезна безследно. Според изчисленията

...
Изтекоха 96 часа, откакто батискафът Титан изчезна безследно. Според изчисленията
Коментари Харесай

Светът сега се моли за чудо: Свърши ли въздухът на Титан

Изтекоха 96 часа, откогато батискафът " Титан " изчезна безследно. Според изчисленията на специалистите това е времето, след което петимата пасажери на борда ще останат без въздух. 

Спасителната акция продължава с вярата, че има късмет петимата авантюристи на борда ѝ да са към момента живи. 

В четвъртък бреговата защита на Съединени американски щати настоя, че към момента се надява да открие петимата мъже, хванати в клопката на изчезналия подводен транспортен съд " Титаник ", живи, макар че предвижда, че кислородът е приключил - до момента в който съоснователят на компанията, провела пътуването, упорства, че спасителите " имат повече време, в сравнение с си мислим ". 

Светът в този момент се моли за знамение, откакто спасителите пресметнаха, че жизненоважният О2 ще свърши в 12,08 ч. по Гринуич (15,08 ч. наше време и 21,08 ч. в Сидни). От дълбините на Атлантическия океан на шпации от 30 минути се чуват удари - евентуално от мъжете, които се удрят в борда на подводницата - само че тя към момента не е локализирана. 

Контраадмирал Джон Маугър от бреговата защита на Съединени американски щати съобщи, че интервенцията " остава интензивно търсене " и той " остава окуражен " с помощта на " удобните " метеорологични условия. Запитан за шумовете от боричкане, той съобщи, че първичният разбор демонстрира, че те са " фонов океански звук ", само че това към момента се изследва.

Сред заседналите на борда на подводницата са английският милиардер Хамиш Хардинг, основният изпълнителен шеф на OceanGate Стоктън Ръш, ветеранът от френските военноморски сили Р. Х. Наржоле, пакистанският предприемач Шахзада Дауд и неговият наследник Сулеман, който е единствено на 19 години и е студент в университета Стратклайд. 

Pictures taken before boarding the Titanic Sub
— Jawbreaker (@JawbreakerN)
Дълбоководна подводница-робот е достигнала дъното на Атлантическия океан, а друга се спуска бързо по 12 500 фута дълбочина. Канадският транспортен съд " Хоризонт Арктик " е разположил роботизиран подводен уред, който е достигнал морското дъно и е почнал търсенето на изчезналата подводница - съобщи представител.

А френският транспортен съд, считан за най-хубавата и последна вяра за намиране на изчезналата подводница на " Титаник ", също е пуснал отдалечено управляемата си подводница, с цел да откри петимата изчезнали авантюристи. L'Atalante дойде на мястото на събитието в 11,48 ч. по Гринуич и пусна в деяние подводницата Victor 6000, която може да доближи дълбочина от 20 000 фута и ще дойде до останките на " Титаник " през идващите два часа.

Titanic sub latest updates: Oxygen ‘runs out’ on missing submersible
— Muhammad Umair Nasir (@Muhamma98078169)
Victor 6000 разполага с оръжия, които могат да прерязват кабели - или да изместват заклещен или затънал транспортен съд - и може да успее да закрепи кабел върху подводницата, преди тя да бъде изтеглена на няколко благи до повърхността с гигантска лебедка с повече от три благи кабел, наречена Flyaway Deep Ocean Salvage System на Horizon Arctic.

Въпреки опасенията, че запасите им от О2 са се изчерпали, към момента има вяра в най-отчайващата обстановка.

Експертите допускат, че запасите от О2 за 96 часа, е неточна оценка и срокът може да бъде продължен, в случай че намиращите се на борда са подхванали ограничения за опазване на въздуха за дишане, в това число да лежат неподвижно и даже да спят. 

Гилермо Сонлейн основава OceanGate дружно с господин Ръш през 2009 година и счита, че прозорецът за намирането им може да надвиши прогнозата на бреговата защита на Съединени американски щати.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР