Изтекли са около 4 тона охладителна течност, използвана за поддържането

...
Изтекли са около 4 тона охладителна течност, използвана за поддържането
Коментари Харесай

Нова авария в АЕЦ “Фукушима“

Изтекли са към 4 тона охладителна течност, употребена за поддържането на ледена стена към атомната централа във Фукушима , оповестява локалната медия NHK.

Операторът Tokyo Electric Power Company (Tepco) на японската АЕЦ, аварирала през 2011 година, показва, че течът е станал на 16 януари.

Според специалистите е допустимо повода да е спукана тръба към някой от специфичните резервоари.

От Tepco твърдят, че ще опитат да открият точното място на повредата допустимо най-скоро. Те акцентират и че изтеклата охладителна течност не заплашва околната среда.

Изградената преграда е предопределена да блокира подпочвените води от навлизане в постройките на реактора, които бяха развалени поради земетресението и последвалото го цунами през 2011 година За задачата се употребява разтвор на калциев хлорид за поддържане на бариерата. Течността се съхранява при минус 30 градуса по Целзий в четири резервоара.

Въпреки теча от Tepco твърдят че защитната стена към момента в положение да задържа подпочвените води, защото са нужни няколко месеца, преди да стартира да се размразява.

Припомняме, на 11 март 2011 година Япония бе ударена от мощно земетресение и цунами, при които починаха общо към 18 500 души. Природното злополучие докара и до нуклеарен срив в атомната електроцентрала във Фукушима и радиация наложи евакуацията на 160 000 поданици. Това беше най-тежката нуклеарна злополука от повредата през 1986 година в Чернобил , Украйна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР