Изтеглят туристи от остров Родос. Хотели са били засегнати от

...
Изтеглят туристи от остров Родос. Хотели са били засегнати от
Коментари Харесай

Изтеглят туристи от остров Родос заради бушуващият огън

Изтеглят туристи от остров Родос. Хотели са били наранени от върлуващият там пожар. Четвърти ден пожарникарите и Гражданска защите несполучливо се борят да лимитират разпространението на огъня, съобщи БНР.

По предписание на управляващите изтеглят жителите на три села в северната част на остров Родос. Два хотела със стотици почиващи са под опасност от разгръщане на огнената буря. Туристите са изведени на безвредно място от управляващите с опция да продължат почивката си. Част от туристите напущат острова с кораби на морска защита. Помагат и частни яхти.

„ Огънят е отвън надзор и няма мощ, която да го спре в този момент “, оповестяват пожарникарите.

Самолети и хеликоптери по въздух гасят пожара. Ограничаването на пожара е възпрепятствано от мощният вятър и извънредно високите температури. Нови огнища се разпалват. Властите подхващат ограничения за сигурността на хората. От Червеният кръст приканиха жителите да дават незабавно медицински материали в болничното заведение.

44 градуса доближиха през днешния ден температурите в Гърция. Лекарите предизвестяват, че има заплаха освен от пожари, само че и за здравето на хората, които са изложени на слънце.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР