Изтеглят последните вагони от дерайлиралата композиция, която се обърна на

...
Изтеглят последните вагони от дерайлиралата композиция, която се обърна на
Коментари Харесай

Изтеглят последните вагони, които дерайлираха на гара Нова Загора

Изтеглят последните вагони от дерайлиралата комбинация, която се обърна на гара Нова Загора на 15 май. В огромната акция вземат участие стотици чиновници на железниците и военна техника, заяви bTV.

Четири от вагоните остават на релсите. Те са безусловно са вкопани в земята.

Локомотиви, кранове и бронетранспортьор МТ-ЛБ теглят вагоните. Пълните вагони тежат 88 тона, празните - 24 тона.

Вдигането на обърналата се комбинация лишава часове.

За избавителната интервенция през тези три дни са мобилизирани над 250 души от цяла Югоизточна България.

" В последна сметка трудът не е дребен при тези температури на открито сами виждате какво е ситуацията. Хората, които работиха по стоманения път, са освободени да почиват ", изясни Красимир Папукчийски, общоприет шеф на Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

До момента аргументите за случая остават неразбираеми. От железопътната организацията и министерството поддържат разнообразни версии. Проверен е пултът за ръководство, откъдето дежурният началник е подал команди за придвижване на влака и стрелка 20, която съгласно някои специалисти е объркала машиниста.

Освен стрелката, ще вкараме и още някои съставни елементи. Тоест, шести подред вагон, който първи дерайлира, изясни Бойко Скробански, от Комисия по следствие към Министерството на превоза. Версиите за висока скорост и човешка неточност все още отпадат. Композицията се е движила с разрешените 65 км/ч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР