Изтеглят от магазините спанак с татул, произведен в Пловдив Консумиралите

...
Изтеглят от магазините спанак с татул, произведен в Пловдив Консумиралите
Коментари Харесай

Ето какво е състоянието на хората, яли спанак с татул

Изтеглят от магазините спанак с татул, създаден в Пловдив

Консумиралите спанак, подправен с татул жители от Търговище са в положително здравословно положение. Това сподели доктор Иван Светулков, изпълнителен шеф на Областната болница, разяснявайки случая с възбранените и конфискувани от комерсиалната мрежа опаковки със листния зарзават.

По думите на доктор Светулков пациентите са посетили здравното заведение в събота с недоволства като изнемощялост, сърцетуптене и зашеметяване. Констатирано е, че са консумирали баница със спанак, закупен от локален хипермаркет. Консултирани са със експерт по заразни заболявания и реаниматор и са освободени.

Директорът на Областната дирекция по сигурност на храните в Търговище доктор Анелия Цонева добави, че сигналът при тях е подаден от двама души, консумирали термично обработен спанак и получили признаци на атропиново отравяне.

Спешни инспекции в комерсиалната мрежа откриват в опаковките от спанак хипотетични единични стръкчета татул. Всички открити разфасовки със спанак от производител от област Пловдив са конфискувани, написа Блиц.

От ОДБХ молят жителите да не купуват спанак в разфасовка от 500 грама, вид " Горила " на производител от област Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР