Акциите на Peloton се сринаха, след като 20 000 членове анулираха абонаменти, докато чакаха изтегляне

...
Изтеглянето на Peloton, включващо регулируемата седалка на повече от два
Коментари Харесай

Изтеглянето на Peloton, включващо регулируемата седалка на повече от два милиона велосипеда, се превръща в по-голямо главоболие от очакваното.

Акциите на фитнес компанията се сринаха с 30% в предпазарната търговия след друг мрачен доклад за печалбите, който разкри, че цената на изтеглянето „значително надхвърли“ очакванията на Peloton, струвайки на компанията 40 милиона долара и около 20 000 членове, които спряха месечните си абонаменти, защото чакаха заместител колче за седалка.

През май Peloton каза на собствениците на своя велосипед PL-01 да спрат да използват модела поради опасност за безопасността, която може да доведе до счупване на седалката по време на употреба. Peloton заяви в сряда, че е получил 750 000 заявки за нови колчета за седалки, което според компанията е „повече, отколкото очаквахме“.

Досега само около половината от тези искания са били изпълнени и компанията очаква да завърши останалата част до края на септември - три месеца по-рано, отколкото първоначално каза на членовете.

Peloton (PTON) заяви, че резултатите му за четвъртото тримесечие са „напомняне, че работим със сезонен бизнес“, тъй като подготви инвеститорите за по-голяма от очакваната загуба от $242 милиона и спад на продажбите до $642 милиона, спад от $679 милиона година по-рано .

„Забавянето надхвърли очакванията ни през май и през първите три седмици на юни, тъй като потребителските разходи се насочиха към пътувания и преживявания“, каза изпълнителният директор Бари Маккарти в писмо до инвеститорите. „Тогава преди осем седмици тенденцията се обърна и започнахме да виждаме повторно ускоряване на продажбите на хардуер.“

McCarthy се присъедини към някогашната гореща компания през 2022 г. и направи редица промени, за да възстанови успеха си от ранната пандемия, прилагайки съкращения и затваряния на магазини, като същевременно даде на приложението Peloton обновяване на марката и нови ценови нива. Акциите на компанията са намалели с близо 40% до момента.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР