Изтегляне на САЩ от договорите за разоръжаване, като този за

...
Изтегляне на САЩ от договорите за разоръжаване, като този за
Коментари Харесай

Путин за ракетите и САЩ: Европа ще бъде под опасна заплаха!

Изтегляне на Съединени американски щати от договорите за разоръжаване, като този за ракетите със междинен обхват, ще провокира конкуренция във въоръжаването и извънредно рискова обстановка, съобщи съветският президент Владимир Путин, представен от Франс прес.

" Ако тези контракти бъдат разтрогнати, няма да остане нищо в областта на ограничение на оръжията. Тогава обстановката ще стане съгласно мен извънредно рискова. Няма да остане нищо, с изключение на конкуренция във въоръжаването ", сподели Путин на конференция с италианския министър председател Джузепе Конте.

Ако Съединени американски щати разположат ракети със междинен и дребен обхват в Европа, Русия ще бъде принудена да отговори огледално, сподели Путин представен от ТАСС.

" Разбира се, основният въпрос е: в случай че Съединени американски щати се изтеглят от този контракт, какво ще вършат с тези ракети. Ако те бъдат доставени в Европа, естествено, ние ще отговорим огледално ", продължи съветският президент и предизвести, че Европа би трябвало да разбере, че ще бъде под опасност от вероятен ответен удар на Русия, в случай че одобри американски ракети със междинен и дребен обхват.

Той отхвърли изказванието на Тръмп, че Русия е нарушила контракта от 1987 година и съобщи, че Съединени американски щати са тези, които го нарушават. Путин сподели, че е подготвен да разиска с Тръмп въпроса за Договора за ракетите със междинен обхват на срещата в Париж на 11 ноември.

По време на конференцията италианският министър председател Джузепе Конте сподели, че глобите на Европейския съюз против Русия би трябвало да бъдат прекъснати, само че не отговори дали неговото държавно управление е готово да наложи несъгласие на удължаването им.

" Правилно е да се поддържат икономическите връзки сред Италия и Русия. За Италия глобите в никакъв случай не са цел, те са инструмент и би трябвало да отпаднат допустимо най-бързо ", уточни Конте.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР