Изтеглиха вариант номер 1 за всички зрелостници по всички предмети

...
Изтеглиха вариант номер 1 за всички зрелостници по всички предмети
Коментари Харесай

Вариант 1 се падна на втората задължителна матура

Изтеглиха вид номер 1 за всички зрелостници по всички предмети на втората наложителна матура, като над 46 000 се явяват на нея. Близо 25 000 гимназисти се чака да положат втора наложителна матура по профилиращ предмет, а към 21 000 – държавен изпит за придобиване на професионална подготовка .

Най-много зрелостници – близо 13 000, са избрали да бъдат изпитани по британски език . Значителен интерес тази година има към география и стопанска система, и биология и здравно обучение. Тази година 1383 възпитаници са избрали математиката . По над 1000 души има на изпитите по философия и по предприемачество. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката /МОН/.

С изпитите са ангажирани над 7760 квестори . Близо половината от поискалите да се явят на изпит по специалност ще пазят дипломен план, а други ще развиват изпитна тематика по доктрина на специалността или ще вземат решение тест по доктрина на специалността. Началото на матурата и на държавния изпит за придобиване на професионална подготовка е в 08:30 часа. Резултатите ще бъдат оповестени до 7 юни .

В знак на митинг: 44 университета няма да отворят макар обещаните нараствания

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР