Изтече срокът за регистрация в Централната избирателна комисия на партиите

...
Изтече срокът за регистрация в Централната избирателна комисия на партиите
Коментари Харесай

Изтече срокът за регистрация на партиите в ЦИК

Изтече срокът за регистрация в Централната изборна комисия на партиите и обединенията, които желаят да вземат участие на изборите на 2 октомври.

20 партии и 6 обединения са внесли документи в ЦИК. Комисията би трябвало да прегледа документите на обединенията и да се произнесе дали са спазени всички условия.

На изборите през ноември 2021 година за присъединяване се записаха 27 партии и обединения. През месец юли политически сили бяха 23, а през април – 30.

До 27 август може да има промени в състава на записаните обединения.

Следващата стъпка е да се дефинира номерът, под който всяка политическа мощ ще бъде сложена в бюлетината.

От Министерство на вътрешните работи през днешния ден оповестиха, че ще бъде основано звено по киберсигурност, което ще следи изборния развой.

„ Влезли сме по отношение на ЦИК и сме изяснили главните проблеми и предварителни решения по тях. Тази седмица ще затворим най-важните тематики и започваме детайлите по проекта, какъвто има във всяка една институция, в това число в Министерство на вътрешните работи. На база на предходните избори проектът е извънредно обстоен и със периоди. Към него добавихме основаване на група за киберсигурност, която в този момент ще работи и която ще се погрижи за увеличаване на отбраната “, изясни министър Демерджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР