Изтъкнатият бизнесмен Йорген Фенех, арестуван от полицията в Малта като

...
Изтъкнатият бизнесмен Йорген Фенех, арестуван от полицията в Малта като
Коментари Харесай

Обрат на делото за зверски убитата малтийска журналистка

Изтъкнатият предприемач Йорген Фенех, задържан от полицията в Малта като участник в убийството на журналистка поради следствие за корупция, изиска опрощение в подмяна на информация по случая, написа БГНЕС.

Той е вторият, който желае опрощение, откакто Мелвин Теума, задържан по съмнение, че е бил медиатор в убийството, направи сходно искане по-рано през седмицата.

Премиерът Джоузеф Мускат към този момент се съгласи да помилва Теума, в случай че даде цялостна информация, която може да бъде употребена в съда.

Малтиецът Йорген Фенех бе арестуван на яхтата си на разсъмване, до момента в който се опитваше да напусне Малта в деня, откакто на медиатора беше препоръчано опрощение, в случай че разпознава поръчалия убийството.

Фенех е шеф и съсобственик на „ Електрогаз “, спечелила многомилионен контракт като представител на малтийската страна през 2013 година за построяването на нова газстанция на дребния средиземноморски остров. Отделът за разбор на финансовото разузнаване на Малта също го дефинира като притежател на компания със седалище в Дубай, наречена „ 17 Black “.

Журналистката Дафне Каруана Галиция, убита в колата си от бомба, беше написала в блога си за „ 17 Black “ към осем месеца преди гибелта си, че е обвързвана с малтийски политици.

Трима мъже чакат правосъден развой по обвинявания за залагане на бомбата, само че полицията към момента не е определила кой е поръчал убийството.

Гневна навалица от към 2000 души блокира кортежа на министъра на правораздаването на Малта преди дни, до момента в който се опитваше да напусне работното си място.

С крясъци "мафия " и "клоун ", множеството наобиколи служебната кола на Оуен Боничи и не му разреши да си тръгне от постройката на Министерския съвет във Валета.

Протестиращите желаеха оставката на премиера Джоузеф Мускат.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР