Изтъкнат психолог развенчава психологическите диагнози, приписани на Амбър Хърд в

...
Изтъкнат психолог развенчава психологическите диагнози, приписани на Амбър Хърд в
Коментари Харесай

Защо не бива да взимаме предвид „диагнозите“ на Амбър Хърд, актрисата уволни PR екипа си

Изтъкнат психолог развенчава психическите диагнози, приписани на Амбър Хърд в делото за клюка против нея.

Д-р Шанън Къри, която бе наета от юридическия екип на Джони Деп за оценка на Хърд, показа пред съда предходната седмица, че намира у Хърд признаци на гранично личностно разстройство и хистрионно разстройство на личността (припомнете си повече тук ► ).

Пред доктор Джесика Тейлър , която преглежда патологични случаи при дами в психично-здравни заведения и специализира в полово принуждение и обвинение на жертвите, твърди, че двете болести, с които Хърд е диагностицирана, „ не са потвърдени медицински положения “, а „ мощно оспорвани спорни психиатрични етикети “ .

Психоложката споделя, че не е чувала някой да употребява термина „ хистрионично личностно разстройство “ без подигравка от години и го разказва като „ развенчано разстройство “.

„ Хистрионното личностно разстройство е подбудено от диагнозата „ нервност “, която може да бъде поставяна единствено на дами “ , изяснява тя. Терминът „ хистрионни дами “ произлиза от „ истерична жена “, както е посочено в изданието на Diagnostic and Statistical от 1968 година „ Ръководство за психологични разстройства “, споделя.
 Джони Деп и Амбърд Хърд на следващия ден в съда  Джони Деп и Амбърд Хърд на следващия ден в съда  Джони Деп и Амбърд Хърд на следващия ден в съда  Джони Деп и Амбърд Хърд на следващия ден в съда
Промяната е направена в ревизирана версия на управлението през 1980 година, откакто „ топ психиатри теоретизират, че „ хистрионните дами са лабилни, егоцентрични, съблазнителни, фригидни и детски “, споделя доктор Тейлър, добавяйки: „ Истерията и хистрионното личностно разстройство стават известни като „ кошчето за отпадък на психологичното здраве “, като доста авторитетни учени отхвърлят съществуването им “ .

Жените е можело да бъдат диагностицирани с „ разстройство “ за това, че „ не се усмихват задоволително, не вършат задоволително секс, че са лесбийки или бисексуални [или] са прекомерно напористи “, наред с други неща, споделя експертът.

„ Възмутително е, че през 2022 година психолог свидетелства на скамейката, че една жена има „ хистрионно личностно разстройство “, прибавя тя пред.

Според доктор Джесика сходни причини могат да бъдат направени и за втората диагноза на Хърд - гранично личностно разстройство . Психологът показва, че дамите са най-малко седем пъти по-склонни да бъдат диагностицирани с това разстройство спрямо мъжете.
 Красивите моменти на Амбър Хърд през годините  Красивите моменти на Амбър Хърд през годините  Красивите моменти на Амбър Хърд през годините  Красивите моменти на Амбър Хърд през годините
Разстройството произлиза от хистрионно личностно разстройство, твърди доктор Тейлър, и двете са припокриващи се структури съгласно „ Диагностичния и статистически справочник за психологични разстройства “.

Д-р Тейлър оспорва и догатката на доктор Къри, че гранично личностно разстройство и хистрионното личностно разстройство имат „ генетична основа “ – тя твърди, че „ в никакъв случай не е имало доказателство за генетична основа на каквито и да било личностни разстройства “.

„ Това е изрично погрешно. Не е открит ген, обвързван с разстройство на психологичното здраве и Американската психиатрична асоциация е съгласна, че сега не знаем връзката сред биологията и психиатричното разстройство “, сподели тя.
 Откровенията на Джони Деп в съда  Откровенията на Джони Деп в съда  Откровенията на Джони Деп в съда  Откровенията на Джони Деп в съда
Междувременно Амбър Хърд е освободила PR екипа, с който е работила по време на правосъдния развой от тази година, след голям брой „ неприятни заглавия “ в пресата .
 Магията на естетиката в най-изисканите свещи, които ще видите в Instagram Edna предлага Магията на естетиката в най-изисканите свещи, които ще видите в Instagram
„ Тя не обича неприятните заглавия “, отбелязва източник на, а различен споделя, че е „ разочарована от това, че историята ѝ не е разказана дейно “ .

Актрисата използваше услугите на компанията Precision Strategies, съоснована от Стефани Кътър, някогашен заместник-мениджър на сполучливата акция за преизбиране на президента Барак Обама. Източници, осведомени със събитията, удостоверяват, че Хърд се е разделила с компанията от Източното крайбрежие и се е обърнала към нов екип по спешен PR – компанията Shane Communications, която има опит в Холивуд.

Очаква се Амбър Хърд да свидетелства в съда тази сряда. Към момента 58-годишният Деп съди 36-годишната Хърд за 50 милиона $ поради нанесени вреди върху кариерата му. В есе на тематика домашно принуждение за Washington Post от 2018 година актрисата разказва своя персонален опит като жертва, въпреки да не загатва Деп по име в публикацията. Джони Деп заведе делото още през март 2019 година
 Влюбените моменти на Джони Деп и Амбър Хърд  Влюбените моменти на Джони Деп и Амбър Хърд  Влюбените моменти на Джони Деп и Амбър Хърд  Влюбените моменти на Джони Деп и Амбър Хърд
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР