Изтъкнат психолог развенчава психологическите диагнози, приписани на Амбър Хърд в

...
Изтъкнат психолог развенчава психологическите диагнози, приписани на Амбър Хърд в
Коментари Харесай

Защо не бива да взимаме предвид „диагнозите“ на Амбър Хърд, актрисата уволни PR екипа си

Изтъкнат психолог развенчава психическите диагнози, приписани на Амбър Хърд в делото за клюка против нея.

Д-р Шанън Къри, която бе наета от юридическия екип на Джони Деп за оценка на Хърд, показа пред съда предходната седмица, че намира у Хърд признаци на гранично личностно разстройство и хистрионно разстройство на личността (припомнете си повече тук ► )

Пред The Independent доктор Джесика Тейлър, която преглежда патологични случаи при дами в психично-здравни заведения и специализира в полово принуждение и обвинение на жертвите, твърди, че двете болести, с които Хърд е диагностицирана, „ не са потвърдени медицински положения “, а „ мощно оспорвани спорни психиатрични етикети “.

Психоложката твърди, че не е чувала някой да употребява термина „ хистрионично личностно разстройство “ без подигравка от години и го разказва като „ развенчано разстройство “.

„ Хистрионното личностно разстройство е подбудено от диагнозата „ нервност “, която може да бъде поставяна единствено на дами “, изясни тя. Терминът „ хистрионни дами “ произлиза от „ истерична жена “, както е посочено в изданието на Diagnostic and Statistical от 1968 година „ Ръководство за психологични разстройства “, отбелязва UNILAD.

Промяната е направена в ревизирана версия на управлението през 1980 година, откакто „ топ психиатри теоретизират, че „ хистрионните дами са лабилни, егоцентрични, съблазнителни, фригидни и детски “, споделя доктор Тейлър, добавяйки: „ Истерията и хистрионното личностно разстройство стават известни като „ кошчето за отпадък на психологичното здраве “, като доста авторитетни учени отхвърлят съществуването им “.

Жените е можело да бъдат диагностицирани с „ разстройство “ за това, че „ не се усмихват задоволително, не вършат задоволително секс, че са лесбийки или бисексуални [или] са прекомерно напористи “, наред с други неща, споделя експертът.

„ Възмутително е, че през 2022 година психолог свидетелства на скамейката, че една жена има „ хистрионно личностно разстройство “, прибавя тя пред The Independent.

Според доктор Джесика сходни причини могат да бъдат направени и за втората диагноза на Хърд - гранично личностно разстройство. Психологът показва, че дамите са най-малко седем пъти по-склонни да бъдат диагностицирани с това разстройство спрямо мъжете.

Разстройството произлиза от хистрионно личностно разстройство, твърди доктор Тейлър, и двете са припокриващи се структури съгласно „ Диагностичния и статистически справочник за психологични разстройства “.

Д-р Тейлър оспорва и догатката на доктор Къри, че гранично личностно разстройство и хистрионното личностно разстройство имат „ генетична основа “ – тя твърди, че „ в никакъв случай не е имало доказателство за генетична основа на каквито и да било личностни разстройства “.
 image2_16x9.png Сезонът на Телеца носи креативност и положителна сила: какво да очаквате съгласно зодията На фокус
„ Това е изрично погрешно. Не е открит ген, обвързван с разстройство на психологичното здраве и Американската психиатрична асоциация е съгласна, че сега не знаем връзката сред биологията и психиатричното разстройство “, сподели тя.

Междувременно Амбър Хърд е освободила PR екипа, с който е работила по време на правосъдния развой от тази година, след голям брой „ неприятни заглавия “.

„ Тя не обича неприятните заглавия “, отбелязва източник на The New York Post, а различен споделя, че е „ разочарована от това, че историята й не е разказана дейно “.

36-годишната актриса използваше услугите на компанията Precision Strategies, съоснована от Стефани Кътър, някогашен заместник-мениджър на сполучливата акция за преизбиране на президента Барак Обама.

Източници, осведомени със събитията, удостоверяват, че Хърд се е разделила с компанията от Източното крайбрежие и се е обърнала към нов екип по спешен PR – компанията Shane Communications, която има в Холивуд.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР