Изстреляна към звездите, като портрет на човечеството: наръчник за извънземните

...
Изстреляна към звездите, като портрет на човечеството: наръчник за извънземните
Коментари Харесай

Златната плоча на НАСА ще обърка извънземните

Изстреляна към звездите, като портрет на човечеството: справочник за извънземните за по-добро схващане на живота на Земята и нейната прелестна и богата просвета на преобладаващия я тип, Златната плоча на НАСА може и да ги обърка.
 
Според откриватели Златната плоча, изстреляна от НАСА през 1977 година, може да достави тотално друго известие на всички извънземни, които се сблъскат с галактическата задача. Вместо мирни и интелигентни същества, каквито Американската галактическа организация се опитваше да ни обрисува, хората са показани като тип, който обича да спори, приказва безсмислено и вижда хубостта в цветя, които издават звуци като моторни резачки, оповестяват от " Гардиън ".
 

Rosetta Stone or just another bit of space junk? In 1977 NASA launched Voyager spacecraft with plaques and recordings to communicate with aliens. Researchers now say the message may be misunderstood. But that was obvious from the start.
— Dennis Baron (@DrGrammar)

Потенциалът на двете копия на Златната плоча на борда на корабите " Войаджър 1 " и " Войаджър 2 " да объркат извънземните беше издигнат през днешния ден на среща на Националното галактическо общество. Ребека Орчард и Шери Уелс-Дженсен от университет в Охайо означиха, че на плочите има записани 117 фотоси, звуци на китове, приветствия на 54 езика, 20 минутно " звуково есе " за живота на Земята, и 90 минутен запис на музика.
 
" Златната плоча е хубав артефакт и презентация на това по какъв начин хората желаят да виждат себе си , само че би трябвало да бъде достигната от нещо със сензорните благоприятни условия на индивида, с цел да го разбере ", сподели Орчард и добави: " И в случай че едно от тези сетива е по-различно или в случай че напълно сетивата им са разнообразни, то тогава този запис става много замайващ ".
 
Орчард и Уелс са разгледали целия запис и са обмислили какво извънземни от други цивилизации с разнообразни сетива от нашите могат да схванат от него. " Приветствията могат да се одобряват и като пазарене ", споделя Орчард, на език без граматични правила, и това ще е допустимо, в случай че те чуват.-->
 

NASA's 'Golden Record' was sent into space on the spacecraft in 1977 to offer alien life a sample of Earth's sounds and music,
— The Mars Girl (@eyeofastronomy)

На 30-сантиметровата плоча със златно покритие са записан тон от едната страна и изображения на другата , което може да докара до комплициране, имат вяра откривателите. Ако извънземна цивилизация се опита да напасне звуците с изображенията, то животът на Земята ще наподобява много чудноват.
 
Може би най-объркващото ще бъде музиката, която варира от Бах и Стравински през индонезийски Гамелан и българска национална музика. " Аз явно не мога да кажа по какъв начин тези разнообразни обичаи могат да бъдат възприети, само че несъмнено основават една мистерия, пъзел за този, който би трябвало да ги слуша, без каквато и да е визия за хората и звуците ", показва още Орчард.
 

NASA's "golden record " from the 1977 Voyager mission will blow your mind
— Maxim (@MaximMag)

Каквото и комплициране да основат записите, то сигурно няма да стане скоро. " Войаджър 1 " е на 12 милиарда благи и е предметът изработен от човешка ръка, стигнал най-далеч в Космоса. Ще му трябват най-малко още 40 000 години преди да се приближи до друга звездна система, където може и да не откри живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР