Изстреляна днес севернокорейска балистична ракета с голям обсег е прелетяла

...
Изстреляна днес севернокорейска балистична ракета с голям обсег е прелетяла
Коментари Харесай

С. Корея изстреля балистична ракета на височина 6000 км., прелетя 1000 км.

Изстреляна през днешния ден севернокорейска балистична ракета с огромен обхват е прелетяла към 1000 км, преди да падне във водата, оповестиха южнокорейските въоръжени сили, представени от международните организации.

Ракетата е била изстреляна под огромен ъгъл, оповестиха от Съвместния комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Южна Корея.

Ракетата е летяла в продължение на 74 минути, достигайки височина 6000 км, и е минала разстояние от 1000 км, заяви японската телевизия " Асахи ", като се базира на японски чиновник на отбранителните сили. Това е най-продължителният полет на севернокорейска ракета до този миг, осведоми Българска телеграфна агенция.

Японският министър председател Фумио Кишида е в Литва за срещата на върха на НАТО. Той подреди на чиновниците си да съберат информация и да бъдат в подготвеност за непредвидени събития, оповестяват от неговия кабинет. Очаква се Кишида да се срещне с южнокорейския президент Юн Сук-йол, а основният секретар на японския кабинет Хирокадзу Мацуно съобщи, че е планувана и среща на върха с Южна Корея, Австралия и Нова Зеландия.

" Ще реагираме в тясно съдействие с интернационалната общественост ", сподели Мацуно на конференция. Той означи, че изстрелването заплашва мира и стабилността както в района, по този начин и интернационалната общественост, и че Япония е подала митинг по дипломатически канали.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР