Изстрелването на ракета, извършено от КНДР, нарушава резолюциите на Съвета

...
Изстрелването на ракета, извършено от КНДР, нарушава резолюциите на Съвета
Коментари Харесай

Японският премиер: Изстрелването на ракета от Северна Корея нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на ООН

Изстрелването на ракета, осъществено от КНДР, нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и също по този начин заплашва мира в района. Това сподели японският министър председател Фумио Кишида, говорейки в Токио на взаимна среща с водачите на страните-членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия, оповестява телевизионният канал.

" Северна Корея изстреля ракети през вчерашния ден и през днешния ден. Тези изстрелвания са освен очевидно нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, само че и заплашват мира и стабилността в района ", сподели още Фумио Кишида.

Генералният секретар на кабинета на министрите на страната Йошимаса Хаяши съобщи, че японското държавно управление по дипломатически канали в Пекин е протестирало на КНДР по отношение на изстрелването на ракетата.

„ Направихме мощен митинг по дипломатически канали в Пекин “, съобщи той.

Според японското министерство на защитата междуконтиненталната балистична ракета, изстреляна от КНДР на 18 декември, е била във въздуха 73 минути и през това време е минала 1 хиляди км при оптималната височина на полета 6 хиляди км. При изстрелване по естествена траектория обсегът му може да надвиши 15 хиляди км, което покрива цялата територия на Съединени американски щати.

По предварителни данни регионът, в който е паднала ракетата, се намира отвън изключителната икономическа зона на Япония - на 250 км западно от остров Окушири, ситуиран на почти 20 км от крайбрежията на Хокайдо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР