Изстрелването на първия спътник и полет на човек в космоса

...
Изстрелването на първия спътник и полет на човек в космоса
Коментари Харесай

С какво най-много се гордеят руснаците?

Изстрелването на първия сателит и полет на човек в космоса се дефинира от 55% от руснаците като водещо достижение на Съветския съюз, сочи изследване на Общоруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), съобщи ТАСС.

То бе оповестено през днешния ден - точно на 100-годишнината от основаването на Съюз на съветските социалистически републики. Съюзът се разпадна през 1991 година

Според допитването галактическата стратегия (изстрелването на първия сателит и първият пилотиран полет в космоса) е сложена от 55% от интервюираните отпред в листата с най-значимите достижения на Съюз на съветските социалистически републики. В челната петица влизат още успеха във Великата отечествена война (според 13% от анкетираните), развиването на индустрията (12%), развиването на науката и технологиите и най-хубавите учени (10%) и нуклеарните оръжия и атомната енергетика (10%).

Проучването демонстрира, че повече от половината руснаци (51%) са уверени, че в Съветския съюз е имало повече положителни, в сравнение с неприятни неща. На противоположното мнение са 5% от интервюираните, а 38% считат, че е имало еднообразно и положителни, и неприятни неща.

Според анкетата, извършена на 16 декември с присъединяване на 1600 пълнолетни жители, 58% от руснаците съжаляват за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, една пета споделят, че не съжаляват, а 13% - че им е безразлично. Главната причина, заради която руснаците съжаляват за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, е чувството за единение, единодушие и другарство (26%). Основните причини на тези, които не съжаляват за разпадането на Съветския съюз, са свързани с стопанската система и прехода към пазарна система (16%).

Около половината от интервюираните (48%) биха желали да видят Съюз на съветските социалистически републики възобновен, а други 37% не биха желали. Мнозинството от интервюираните (67%) считат, че възобновяване на Съветския съюз е невероятно в днешно време.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР