Изстрелът е от турска страна. Такава е информацията. Въпросът е,

...
Изстрелът е от турска страна. Такава е информацията. Въпросът е,
Коментари Харесай

Военен експерт: Граничарят едва ли е бил убит от трафиканти, нещо по-голямо е

Изстрелът е от турска страна. Такава е информацията. Въпросът е, в случай че в действителност е по този начин, този човек за какво не е останал на място. Те двамата били ли са екипирани. Според мен е явно, че те не са имали самостоятелни защитни средства, щом се е стигнало до смъртен край, уточни той.

Откъде се знае, че е умрял на място граничаря? Извикани ли са екипи за подкрепление и блокиране на региона? Има куп въпроси. Но мога да ви кажа какво ще стане в този момент. След час там ще е министъра на вътрешните работи, който преди месец в Бургас сподели, че страната ще отговори с цялата си мощност на оповестената ни война във връзка с трафикантството и мигрантството, уточни той.

Балканският маршрут сега е извънредно деен откакто Турция разгласи, че ще връща сирийците в личната им страна. Така че всички желаят да отидат на запад към Европа през българската граница, разяснява той.

Може би тези двама души на границата нощес са попречили или са били спънка за нещо огромно. Не бива да забравяме, че каналите за трафик не са единствено за бежанци, само че и за опиати, и да терористи. Това е доста значимо. Не позволявам, че момчето е починало поради трафик на бежанци, тъй като самите трафиканти не са заинтригувани да се стига до такива крайни ограничения, потребление на оръжие. Това може да заплаши бизнеса им. Затова считам, че граничарят е видял нещо доста по-голямо или изобщо не е станало по този начин, както мислим от дребното информация, която имаме досега, уточни той.

Информацията все още не е нито изключително достоверна, нито цялостна. Не считам, че е било струляно от турската страна. Какво ще е основанието за това? Това към този момент става политически проблем, тъй като това би означавало посягане върху държавността, изясни той.

Трябвало е да се отвърне на огъня. Така е по устав. Как по този начин другият боен ще остави сътрудника си и ще се отдръпна? Много въпроси има, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР