Изслушват кандидатите за конституционния съд в срядаПроверка от ГРАО за

...
Изслушват кандидатите за конституционния съд в срядаПроверка от ГРАО за
Коментари Харесай

Атанасова и Белазелков с подкрепата на ГЕРБ, ППДБ и ДПС

Изслушват претендентите за конституционния съд в сряда
Проверка от ГРАО за двойно гражданство 

Десислава Атанасова и Борислав Белазелков са препоръчани за конституционни съдии от водачите на ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски са се подписали под двете номинации, както и Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Общо 3 кандидатури ще прегледа парламентарната комисия по конституционни въпроси на свое съвещание тази сряда, като третата номинация е на Цвета Рангелова ( “Възраждане ”). От ГРАО към този момент са изпратили до Комисията резултат от инспекцията и на тримата претенденти и всички дават отговор на условието да нямат друго поданство, с изключение на българско.

Проверен за принадлежност към Държавна сигурност от Комисията по досиетата е и някогашният арбитър Борислав Белазелков.

Атанасова и Рангелова към този момент са минавали такава инспекция по време на кандидат-депутатските листи, в които са взели участие през годините.

От петък ръководител на комисията по конституционни въпроси е някогашната правосъдна министърка Надежда Йорданова (ППДБ), а Радомир Чолаков (ГЕРБ) напусна поста и комисията, защото това било част от сделката на ръководещото болшинство за ротацията. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР