Изслушването на кандидата за комисар Войчеховски беше неудовлетворително и поставя

...
Изслушването на кандидата за комисар Войчеховски беше неудовлетворително и поставя
Коментари Харесай

Иво Христов: Слабото представяне на Войчеховски е тревожно за България

Изслушването на претендента за комисар Войчеховски беше неудовлетворително и слага под въпрос дали досието „ Земеделие “ ще остане в страна с нашите стратегически ползи. Полша е един от най-силните юристи на изравняването на дотациите за европейските фермери.

България има интерес поляк да оглави ресора. Общата селскостопанска политика е една от най-старите и мощно финансирани общоевропейски политики. 77% от територията на Европейски Съюз се дефинира като „ селска “. Освен директните заплащания, доста значим инструмент за вложенията са стратегиите за развиване на селските региони.



От този бюджет се планува да се задели запас за ограничения за справяне с Африканската чума по свинете у нас, да вземем за пример.

За страдание, в първото си чуване господин Войчеховски, макар 12-годишния си опит в Европейския парламент, не сподели движимост взор. Имаше положителни тези и причини – за опазване на дребните и междинните предприятия в бранша, понижаване на интензивното произвеждане, съобщи ангажимент за битката с промените в климата. Уви, липсваше конкретика, а по някои тематики личеше незапознатост.

Самият претендент призна, че може би не е бил явен в някои от отговорите си и сътвори чувство, че ще направи „ Земеделието “ подвластно на сектор „ Търговия “ с честите препратки към претендента за този сектор – Фил Хоган.

Ние в агрокомисията на Екологичен потенциал желаеме порочната процедура селското стопанство да бъде жертвеният агнец на интернационалните съглашения и търговия да спре. Земеделският комисар би трябвало да упорства за изключването на земеделието от споразуменията за свободна търговия. Меркосур е ослепителен образец за това. Други сходни съглашения предстоят.

Дано второто чуване на 14.10. да бъде по-силно. В български интерес е да имаме отраслов комисар от нашия район, отговарящ за най-голямото бюджетно перо на Европейския съюз.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР