Изслушването на кандидата ни за еврокомисар Илиана Иванова ще се

...
Изслушването на кандидата ни за еврокомисар Илиана Иванова ще се
Коментари Харесай

Потвърдено: Изслушват кандидата ни за еврокомисар Илиана Иванова на 5 септември

Изслушването на претендента ни за еврокомисар Илиана Иванова ще се организира на 5 септември от 10:30 до 13:30 ч. (българско време).

Иванова, претендент за комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта, ще бъде изслушана от комисиите на Екологичен потенциал по индустрия, проучвания и енергетика (ITRE) и по просвета и обучение (CULT).

Те следва да оценят нейните пълномощия и склонност да стане комисар на мястото на Мария Габриел, която подаде оставка на 15 май, с цел да заеме поста на заместител министър-председател и министър на външните работи на България.

Изслушването ще се организира в зала ANTALL 2Q2. Ще може да се гледа и онлайн в уеб страницата на Екологичен потенциал за уебстрийминг и по EbS+.

Кандидатът ни към този момент е дала отговор на писмените въпроси на съответните комисии, които могат да бъдат намерени .

Изслушването ще продължи 3 часа. Кандидатът ще направи 15-минутно встъпително изявление, което ще бъде последвано от въпроси от страна на членовете на Екологичен потенциал. Въпросите ще бъдат общо 25: по една минута на въпрос, последван от едноминутен отговор от претендента и възможен спомагателен въпрос от страна на евродепутата. Преди края на чуването претендентът ще може да направи петминутно изказване.

Веднага след чуването ще се организира съвещание (при закрити врата), на което ръководителите и представителите на политическите групи (координаторите) на двете комисии ще оценят дали госпожа Иванова е подобаваща за поста.

След това Съветът на ръководителите на комисиите ще оцени резултатите от чуването и ще съобщи заключенията си на Председателския съвет (състоящ се от ръководителя на Европейския парламент и от ръководителите на политическите групи). На 6 септември последният ще извърши окончателната оценка и ще реши дали да приключи процеса на чуване и да организира гласоподаване по време на септемврийската пленарна сесия (11-14 септември).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР