Изслушване на причината за смъртта на Джордж Лоу, 22-годишният британец,

...
Изслушване на причината за смъртта на Джордж Лоу, 22-годишният британец,
Коментари Харесай

Българин убиец може да скара Турския и Гръцкия Кипър

Изслушване на повода за гибелта на Джордж Лоу, 22-годишният британец, намушкан през август 2016 година в Агия Напа, се организира в петък в съда в Паралими, Кипър, написа CyprusMail.

Не е избрана дата за съдията да издаде решението си. На съвещанието участваха и родителите на 22-годишната жертва Мартин и Хелън Лоу, от Дартфорд, Кент, които отлетяха за Кипър за следствието. Съдията, който следи следствието, е изискал доказателствата и други материали, които служителите на реда са събрали по случая. Полицейски източник заяви на CyprusMail, че са подали това, което съдията е изискал, и че от него се чака да издаде констатациите си скоро. Разследването е общоприета процедура, с цел да се дефинира повода за гибелта на човек.

Родителите на жертвата споделиха пред BBC News преди отпътуването си за Кипър, че има доста въпроси за това по какъв начин той е починал. " Всичко, което знаем, е, че Джордж е намушкан и той е умрял от тези пострадвания ", сподели Хелън Лоу. Не знаем детайлности, само че мисля, че би трябвало да ги чуем, с цел да ни оказват помощ. Фактът, че бе належащо повече от две години, с цел да се извърши процедурата във връзка с гибелта на Лоу, съгласно полицейския източник, е нещо обикновено, защото те първо трябвало да изчерпят всичките благоприятни условия да намерят обвинените.

Двамата обвинени, Мехмед Акпинар и Ахмед Салих, избягаха на север директно след пробождането и по-късно бяха хванати в Кирения от кипърската турска полиция и бяха заведени пред съд в Северна Никозия за правосъдно съвещание, което не беше ориентирано към убийството, а за прекосяване на военна зона. Това е процедура, наложена към хора, които минават на север по метод, друг от минаването през надзорен пункт.

Акпинар беше наказан на три седмици и освободен в Турция. Салих е бил съден за некаконно влизане и пътешестване с подправен документ за идентичност, а след изтърпяване на 10-месечна присъда е отведен в Турция и освободен, вместо да бъде депортиран в България.

Единият е турчин с кюрдски генезис, а другият е български турчин. Оттогава и двамата са на независимост. Вярва се, че са в Турция. Ситуацията е мобилизирала доста хора в Обединеното кралство, в това число другари на семейство Лоу политици, измежду които и някогашният английски външен министър Борис Джонсън, който повдигна въпроса за отричане на напън върху Северен Кипър да съобщи двамата обвинени. Семейството също е подало петиция до парламентите на Обединеното кралство и Европейски Съюз, както и до министър-председателя на Англия Тереза ​​Май и Джонсън, като ги приканва да окажат напън върху Турция да съобщи двамата упрекнати мъже да бъдат съдени за ликвидиране и опит за ликвидиране.

Лоу, на 22 година, е бил атакуван и погубен в ранните часове на 14 август 2016 година, когато човек, с който имал малко спречкване след няколко минути, се върнал с другар и го намушкал дружно с приятеля му Бен Баркър покрай оживения площад на Агия Напа. Той умрял от рана във врата, която прерязала артерия. Баркър, който бил намушкат четири пъти в гърба, оживял.

Превод: БЛИЦ

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР