Изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев в НС. Това

...
Изслушване на министъра на отбраната Тодор Тагарев в НС. Това
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: В страната ни могат да бъдат обучени около 60 украински медици и санитари

Изслушване на министъра на защитата Тодор Тагарев в Народно събрание. Това се случва по гледище на Българска социалистическа партия. Въпросите на депутатите са по тематиката за включването на България в организацията на Европейския съюз за обезпечаване на 1 милион муниции и снаряди за Украйна. Парите за това би трябвало да дойдат от Европейската самодейност за мир, предава nova.bg. 

Изслушването на министъра стартира с остри реплики. От Българска социалистическа партия настояха да получат детайлна информация за това по какъв начин тъкмо страната ни ще се включи в общата поръчка. От левицата насочиха рецензии, че депутатите не са получили детайлности за това какво тъкмо ще съдържа поръчката. От Българска социалистическа партия показаха и терзания, че с присъединяване си България може да бъде влечена във военния спор. 

В отговор министърът на защитата Тодор Тагарев изясни, че България няма да вземе присъединяване в даването на 155 мм снаряди, а по-скоро има подготвеност за произвеждане на муниции. Министърът на защитата добави, че в страната ни могат да бъдат подготвени към 60 украински медици и санитари, на територията на ВМА.

„ Какво ще даваме, по кое време ще го даваме, ще се накърни ли нашата дарба, ще пращаме ли жива мощ, ще се образоват ли санитари и медици- български или украински? За пари ли става въпрос, господин министър? Вие не сте министър на защитата, а сте министър на войната ”, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

„ Бюджетът е 500 млн. евро доникъде на 2025 година Тези средства биха могли да бъдат употребявани за рационализация, оптимизация и основаване на нови индустриални мощности на предприятията от отбранителната ни промишленост. България ще се причисли след довеждане докрай на процеса на национално координиране. Подготвя се пакета от документи за Министерски съвет. С този акт Министерски съвет ще даде опция българската промишленост да развие нови мощности с потребление на финансиране от Европейския съюз ”, съобщи Тагарев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР