Изследванията показват, че психотерапевтите в Швейцария получават най-високата заплата в

...
Изследванията показват, че психотерапевтите в Швейцария получават най-високата заплата в
Коментари Харесай

10 безплатни съвета, за които плащаме на психотерапевтите

Изследванията демонстрират, че психотерапевтите в Швейцария получават най-високата заплата в своята област - приблизително по 88 304 $ на година. Препоръките, които ще получите от тези скъпи експерти, не се разграничават изключително тези, които ще ви даде съвсем всеки един психотерапевт. А в случай че попитате някой, който преди малко е излязъл от кабинета на психотерапевт, какво е научил, ще чуете един от следните 10 отговора.

И това не е по този начин, тъй като те просто нямат тези проблеми, а тъй като тези отговори просто са универсални за огромна част от хората. Защо да плащате доста пари, в случай че можете да намерите отговорите, които са ви нужни, сами?

Голяма част от проблемите ви идват от детството

Как се държаха родителите ти, когато беше дребен? Какви бяха претекстовете им? Има толкоз доста теории, които изясняват за какво нашите проблеми произтичат от детството ни. Ако съумеете да разберете за какво родителите са създали това или това в еди коя си обстановка, ще можете да им простите и да извършите голяма стъпка към приемането на себе си такива, каквито сте,пише BrightSide.

Повечето проблеми съществуват единствено в главата ви

Вътрешният разговор, който водите със самите себе си от рода на " Трябваше да отговоря по друг метод " или " Той го направи, тъй като... " са безусловно безполезни. Не можем да разбираем дейностите на другите хора - те са израснали в друга атмосфера, имали са своите лични прекарвания, които се разграничават от вашите. Ето за какво, когато се пробвате да разберете аргументите на някой различен да работи по този или оня метод, вие се сблъсквате с проблемите, които в действителност сами си създавате.

Говорете повече за възприятията си, не правете оценки на другите

" Страдам, тъй като ми аргументи това. "

" Какво съм сторил? "

Как да избегнем оценяването на дадена обстановка? Когато обвините някого в нещо, той или тя нормално се пробва да се отбрани. Ако изразите чувстата си обаче, ще дадете на индивида насреща късмет да поправи стореното, да резервира достойството си и да изясни позицията си

Трябва ви е грижа повече за вас, в сравнение с за мнението на другите

Не е здравословно да се сравнявате с другите. Всеки има свои знания и финанси, своя собствена физическа форма и персонални качества, стремежи и достижения. Ако сте въодушевени от концепциите на някого, това е ужасно - вие образувате личните си стремежи и цели. Но в случай че непрекъснато завиждате на живота на другия, вие унищожаваме вашия персонален, на който би трябвало да се наслаждавате.

Излезте от зоната си на комфорт

Този съвет е добър за всички сфери на живота. Ако желаете да си намерите брачен партньор, да се срещате с точните  хора, да промените работата си, да откриета вашата страст; всичко, което би трябвало да извършите, е да излезете от вашата зона на комфорт.

Поставете граници и не позволявайте на другите да ги прекрачват

В множеството случаи хората, които посещават психолозите, се пробват да намерят позволение на проблем, зародил при взаимоотношението с други хора. Тъщата им постоянно ги нервира, шефът им е ядосан и така нататък Съветът, който се дава в тези обстановки, е да се слагат ясни граници. Ако търпите нечие неприятно отношение, нищо няма да се промени. Решите ли да отбраните границите си обаче, индивидът от среща ще стартира да ви почита малко повече. 

Всеки ден правете дребна крачка един към различен

Един табиет се образува след 20 дни и се " програмира " в съзнанието ви в продължение на 20 дни. Психолозите предлагат да вършиме постоянно крачка един към различен. Това значи, че в случай че не можете да кажете " благодаря " на брачна половинка си, да вземем за пример, напишете всичките му положителни действия за всеки един ден. След като му благодарите за дребните жестове, ще осъзнаете, че той не е толкоз неприятен.

Помислете за опита, който сте придобили с помощта на съответната обстановка

Всяка стресова обстановка значи, че сте излезли от вашата удобна зона. Вие сте придобили ново прекарване, което ще ви помогне да го запомните, с цел да не се случи сходна обстановка в бъдеще. Ако сте закъснели за работа и не сте получили годишна премия за " най-съвестен чиновник ", да вземем за пример, повода е явна тук. 

Бъдете по-внимателни с измененията

Когато се опитате да измененията нещо, не прекалявайте. Ако имате някои фамилни проблеми и знаете по какъв начин да подобрите обстановката, направете го сами. Имате избор, несъмнено -  може да измененията себе си и всичко да завърши, или да принудите околните си да създадат това, което желаете, и да ви помогне да поддържате нестабилна атмосфера. Изборът зависи от вас.

Трябва да сте подготвени да приемете провалянето и да приемете, че не можете да постигнете всичко. Не премисляйте още веднъж и още веднъж и не смятайте, че времето, което прекарвате на работа е изгубено. Седнете и анализирайте съответната обстановка и напълно скоро ще изберете вярната посока, и ще крачите  смело напред.

Не се самоизмъчвайте, отнасяйте се към себе си като към добър другар

Трябва да можете да приемате загубите и да се примирите с обстоятелството, че нямате надзор над всичко. Не премисляйте дадена обстановка още веднъж и още веднъж. Времето, което сте вложили в нея, не е провалено. Спрете за момент и се поучете от грешките си. Само по този начин ще можете да поемете още веднъж по верния път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР