Изследванията на хора с коронавирусна резистентност може да помогне за

...
Изследванията на хора с коронавирусна резистентност може да помогне за
Коментари Харесай

Учени установиха, че не всеки може да се зарази с Ковид-19

 Изследванията на хора с коронавирусна устойчивост може да помогне за създаването на ефикасни медикаменти за болните, предават международните информационни организации. Подобни изследвания са извършени при резистенти към ХИВ, свински грип и вирусен хепатит, сподели вирусологът Георги Викулов.

Изследването на хора с резистентен на ковид имунитет може да помогне при създаването на медикаменти за тази зараза. Това заяви вирусологът Георги Викулов, шеф на Изследователския център за предварителна защита и лекуване на вирусни инфекции в Москва.

" Има толкоз дребен брой хора, резистентни към коронавирусната зараза. Стартирахме проучвания у нас, с цел да открием такива човеци. Това са генетични проучвания, доста скъпи, дълготрайни, само че такива изследвания се организираха и при ХИВ, свинския грип и вирусния хепатит. Те могат да бъдат в основата за създаването на нови медикаменти ", сподели той.

По-рано шефът на Санктпетербургския проучвателен институт по епидемиология и микробиология на името на Пастьор, ученият от Руската академия на науките Арег Тотолян съобщи, че учените са разкрили, че има хора, които не се заразяват с ковид даже след нееднократен контакт с тежко заболели пациенти. В същото време остава незнайно какви биомаркери на устойчивост към вируса имат, означи Тотолян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР